Betekenis van zwarte vrijdag

0
(0)

Wat is Zwarte Vrijdag?

Zwarte Vrijdag, in het Engels Black Friday, is een jaarlijks terugkomende dag waarop winkels fikse kortingen geven aan hun klanten. De afgelopen jaren is dit van oorsprong Amerikaanse fenomeen ook in Nederland aan populariteit aan het toenemen. Steeds meer Nederlandse winkels en klanten doen er aan mee en maken gretig gebruik van de kansen die zwarte vrijdag bieden.

Zwarte Vrijdag vind doorgaans plaats op de laatste vrijdag van november, in 2020 is dat 27 november. Veel winkels geven echter het hele weekend of zelfs week korting onder de noemer Black Friday. Al is het eigenlijk bedoeld voor alleen op de vrijdag.

Hoe ga je slim om met Zwarte Vrijdag?

Wanneer je naar filmpjes kijkt over Black Friday zal je snel stuiten op taferelen van grote mensenmassa’s die wachten totdat een winkel opengaat. Ze stormen daarna met zijn allen binnen om als eerste bij een aanbieding te zijn. De voorraad is immers beperkt en de actie geldt enkel vandaag. Ze verdringen hierbij personeel en anderen, maar vinden dit het helemaal waard om kans te maken op een mooi koopje. In Nederland gaat het erg vaak wat vrediger aan toe, maar bereid je wel voor dat het erg druk kan zijn als je naar een winkel gaat.

Koop je online, dan winkel je veilig vanachter je computer, maar dan moet je er ook snel genoeg bij zijn. Soms kan je wel bestellen als de voorraad op is en geniet je dan nog steeds van de fikse Black Friday korting. Nadeel is natuurlijk wel dat je wat langer moet wachten op het artikel.

Zwarte vrijdag en Cyber Monday

De maandag volgend op Zwarte Vrijdag noemen we Cyber Monday, waar je veel korting kunt krijgen op het kopen van games en software voor je computer. De meeste ondernemers doen daar in de lage landen nog niet aan mee. Het is te verwachten dat dit evenement ook bekender gaat worden, al zal het nooit zo groot kunnen worden als Zwarte Vrijdag, omdat niet alle winkels er aan mee kunnen doen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *