Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van zonne-energie

0
(0)

Zonne-energie is een bepaalde vorm van energie die afkomstig is van de zon in de vormen warmte en licht.

De zon is een ster die vele miljoenen kilometers op afstand staat van de aarde. Door kernfusie ontstaat de energie die de zon uitstraalt. Onze atmosfeer en magnetosfeer beschermen ons tegen de schadelijke straling van de zon, maar toch bereikt een zodanige hoeveelheid energie ons, dat de energiebehoefte van iedereen op aarde wordt ingelost.

Van zonnestraal naar zonne-energie

Tegenwoordig wordt de energie van de zon omgezet naar stroom, via een speciale technologie. Zo kan dit via zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen, zij zetten het licht om in elektriciteit. Bijvoorbeeld op een grootschalige wijze, zoals Everday. Maar het kan ook door zonlicht om te zetten in warmte, dit proces heet thermische zonne-energie. Dit proces gebeurt in zonneboilers.

In landen waar de zon de hele dag schijnt, wordt geconcentreerde zonne-energie geoogst. De zonnestralen worden met behulp van spiegels omgeleid naar een bepaald punt, waar dan een zeer hoge temperatuur ontstaat. Van de temperatuur die ontstaan is wordt stoom gemaakt en dat wordt weer elektriciteit. Net zoals in een normale centrale.

Zonnepanelen op je eigen huis

Tegenwoordig wordt zonne-energie ook vaak in de privé sfeer gebruikt. Steeds meer verschijnen er daken vol met zonnepanelen op de daken van huizen, soms wel hele buurten vol. Zonne-energie is natuurlijk een goedkope bron van elektriciteit en ook nog eens duurzaam. Daarnaast kunnen zonnepanelen ook dienen voor elektriciteit op plekken waar dat normaal niet te halen valt. Daarom wordt zonne-energie ook wel de energie van de toekomst genoemd.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie