Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van waterontharder

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een waterontharder lijkt in Nederland steeds populairder te worden. Toch hebben mensen ook nog veel vragen over dit handige apparaat. In dit artikel gaan we dieper in op de veelgestelde vragen waterontharders. Met deze informatie zul je naar alle waarschijnlijkheid een stuk meer weten over de waterontharder, waardoor je mogelijk zelf ook een model wilt kopen. Nu de drie vragen die veel gesteld worden.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder werkt op basis van een ionenuitwisselaar. Zo’n wisselaar bestaat in principe uit kleine bolletjes kunsthars. Als deze bolletjes in contact komen met het leidingwater zullen ze de calcium ionen en de magnesium ionen uit het water filteren. Ze zullen deze ionen omzetten in natrium ionen. Na een tijdje zal de ionenuitwisselaar verzadigd raken met calcium en magnesium ionen. De waterontharder zal dan beginnen met een regeneratieproces, waarbij regeneratiezout gebruikt zal worden door de machine. De bolletjes kunsthars zullen dan dus gespoeld worden met het zout dat werd opgelost in het water.

Is zacht water überhaupt wel drinkbaar?

Natuurlijk kun je zacht water gewoon drinken. Veel mensen vinden het zelfs lekkerder dan hard water, maar dat verschilt uiteraard per persoon. Het water is dus zeker drinkbaar, het voldoet dan ook volledig aan de normen die opgelegd zijn door de Nederlandse overheid. Deze normen gelden dus voor het water dat bedoeld is voor de consumptie. Hierbij wordt gekeken naar de waterhardheid, wat uitgedrukt wordt in Duitse graden. Het zachtste water zal een hardheidsgraad van 0 °D hebben. Dan zal er dus helemaal geen kalk afgezet worden door het water, wat aantoont dat de waterontharder optimaal werkt.

Kun je geld besparen met een waterontharder?

Er zijn zeer veel wetenschappelijke onderzoeken te vinden op het internet waarin aangetoond wordt dat je wel veel geld kunt besparen door het installeren van een waterontharder. Zo deed de Belgische Federatie voor Waterbehandeling, ook wel Aqua Belgica genoemd, onderzoek naar dit onderwerp. Uit hun studie blijkt dat een huishouden dat bestaat uit vier personen per jaar tot 650 euro kan besparen door een waterontharder te monteren en te gebruiken. Van dat bedrag kun je met een beetje geluk een heuse zomervakantie boeken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: