Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van vrijmibo

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

4.2
(5)

VrijMiBo is een samenvoeging van drie woorden en het staat voor vrijdag middag borrel. De samenvoeging van deze woorden is gekomen om het zo lekker van de tong te laten rollen.

Het idee achter een vrijdag middag borrel is dat collega’s elkaar beter kunnen leren op zo’n avond. Maar het kan ook zijn om de werkdruk en stress even achter zich te laten en om even in een ontspannen sfeer wat te drinken. Vaak begint een borrel om 17:00 maar het kan ook eerder beginnen.

Ontwikkeling van VrijMiBo

Lange tijd is deze vorm van uitje erg populair geweest in Nederland. Maar na de economische crisis gingen veel bedrijven de VrijMiBo afschaffen, om zo geld te bezuinigen aangezien de drank natuurlijk wel een prijskaartje met zich meebrengt. Of bedrijven bezuinigden door beperkt drank aan te bieden, zo verdween de trend ook weer langzaam.

Op de websites van Geenstijl of Dumpert is de VrijMiBo een eigen leven gaan leiden. Het principe behoudend van op vrijdagen verschijnen is alleen de gedachte erachter flink veranderd. Als iemand op Dumpert de term VrijMiBo zal opzoeken, zal hij iets anders krijgen dan hierboven is uitgelegd. De VrijMiBo op Geenstijl of Dumpert is vaak een collage van foto’s van vrouwen, vaak schaars gekleed dan wel volledig naakt.

Tegenwoordig is de term van VrijMiBo dus langzaam van een gezellig bedrijfsmiddagje verandert naar iets dat geassocieerd kan worden met mannen. Ook auto’s of series of voedsel vallen nu allemaal onder deze term.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.2 / 5. Stemmen telling: 5

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?