Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van verzendlabel

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

In de logistiek worden goederen van het ene naar het andere punt getransporteerd. Om een goed verloop te krijgen waar alle pakketten hen moeten is er een verzendlabel nodig. Op dat label staat het adres van het bedrijf of consument waar het pakje heen moet. Zonder verzendlabel komt het pakje niet aan op de plek van bestemming.

Het is dan lastig te achterhalen van wie het pakket is en naar welke plek het moet. Door een label op je pakje of product te plakken wordt het voor de logistiek-medewerker een stuk makkelijker om het pakket naar het goede adres te verzenden.

Als bekend is naar welke plek een poststuk moet kunnen er ritten gecombineerd worden om de pakjes door Nederland of naar andere locaties te sturen. Een goed voorbeeld van georganiseerde logistiek.

Verzendlabels kun je zelf printen, het is echter ook mogelijk om bij bedrijven labels te maken. Als grote ordes hebt en je werkt met dezelfde klant kun je via verschillende websites een digitaal label maken.

Het bedrijf slaat de gegevens op en als een label voor een klant nodig hebt, zorgt het bedrijf ervoor dat de adressering soepel verloopt. Dit is handig als je veel ordes hebt bij een klant of als je meerdere ordes hebt bij verschillende klanten. Het scheelt tijd om het maken van labels uit handen te geven.

Het maken van eigen verzendlabels

Wil je als klant geld besparen en heb je een printer in huis die labels kan printen? Dan is het overwegen waard om zelf verzendlabels te drukken.

Het voordeel hiervan is dat je kosten bespaard, die een bedrijf vraagt voor het drukken van labels. Je kan ook naar eigen wens je labels vormgeven.

Ben je creatief en weet je hoe je prachtige labels maakt? Dan is het geen koud kunstje om je labels zelf ontwerpen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?