Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van vergaderen

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Wat is vergaderen?

Een vergadering is een samenkomst van (in het algemeen) drie of meer personen om planmatig informatie uit te wisselen en van gedachten te wisselen over vraagstukken die hen worden voorgelegd om tot besluiten te komen, problemen op te lossen of iets te overleggen.

Formele of informele vergadering

Een vergadering kan formeel of informeel zijn. Voor een formele vergadering zijn er vaste regels voor het bijeenroepen en leiden ervan, met een schriftelijk verslag van de handelingen. Er is een convocatie nodig, die een oproep is, een uitnodiging om de vergadering bij te wonen.

Een vergadering vindt vaak plaats in een aparte, afgesloten vergaderruimte. Enerzijds is dat zodat derden niet horen wat er besproken wordt, anderzijds om de deelnemers aan de vergadering de ruimte te geven vrij te denken.

Lijst van punten en notulen

Er is een agenda of een lijst van punten die moeten worden behandeld, en het resultaat wordt systematisch op schrift gesteld in de vorm van notulen. Doorgaans houdt een van de aanwezigen, soms iemand die ook participant is in de vergadering, de notulen bij.

Een informele vergadering kan zonder schriftelijke aankondiging plaatsvinden, bijvoorbeeld een vergadering van de personeelsvereniging in de lunchroom om een picknick te bespreken.

Een vergadering wordt bijeengeroepen door een van de aanwezige personen en kan geleid worden een voorzitter of een vrije invulling kennen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?