Betekenis van vakantiewoning

0
(0)

Wat is een vakantiewoning?

Een vakantiewoning kent de synoniemen vakantiehuis, recreatiewoning of tweede huis. Het is een huis dat je kan huren of kopen om vakanties in door te brengen. Het bestaat doorgaans net als een gewoon huis uit een slaapkamer, woonkamer, badkamer en andere vanzelfsprekende faciliteiten.

Soorten vakantiewoningen

Er zijn drie soorten vakantiewoningen, namelijk een woning of appartement die je koopt samen met anderen, dat noemen we time-share. Ieder komt het recht op een deel van het huis en mag er een of een paar weken per jaar in logeren. De tweede vorm is het kopen van een vakantiewoning met het doel deze te verhuren, dat is vaak om uit de investering rendement te halen. De derde vorm is het kopen van een tweede woning om een plekje te hebben waar je elk moment naar toe kunt gaan om een paar dagen te ontspannen.

Veel Nederlanders investeren in een vakantiebungalow of huisje op een speciaal park. Dat doen ze om er zowel zelf een paar weken per jaar in te kunnen vertoeven en voor de rest van het jaar het huis te verhuren. Ze gaan er niet permanent wonen en vaak mag dat ook niet. Het bungalowpark zorgt ervoor dat het huis zoveel mogelijk verhuurd wordt en zorgt voor het onderhoud in ruil voor een vergoeding. Wil je ook een vakantiewoning kopen, lees hier dan meer.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *