Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van trouwjurk

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
4
(1)

Droom je ervan om te trouwen? Dan ben je niet de enige! Veel vrouwen zijn al van kleins af aan bezig met de ideale bruiloft. Sommige vrouwen hebben scenario’s in hun hoofd voor de perfecte bruiloft, anderen zijn meer bezig met een perfecte jurk en locatie. Maar let op, niet iedere jurk kan gebruikt worden als trouwjurk!

Wat is een trouwjurk?

Een trouwjurk of trouwkleed is in het westen een witte jurk met sleep. Er wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een lange witte jurk bij bruiloften. Om het helemaal compleet te maken draagt de bruidegom een sluier of een kunstzinnige versiering die in het haar verwerkt is. Tegenwoordig is een trouwjurk in het westen altijd wit. Dat is niet altijd zo geweest en vroeger werden er ook andere kleuren gebruikt voor trouwjurken. Blauw, zwart en zilver werd veel gebruikt als materiaal voor een trouwjurk in deze tijd. Buiten het westen zien deze trouwkleden er heel anders uit. Zo wordt er in onder andere in India gebruik gemaakt van een kleurrijke jurk om in te trouwen. De jurk is voorzien van allerlei versieringen zoals diamanten en andere edelstenen.

De huidige trouwjurk

Zoals we hier boven al aangaven waren bruidsjurken niet altijd wit. Die verandering is pas gekomen toen rijke vrouwen gebruik gingen maken van een wit trouwkleed. Volgens hun gaf wit aan dat de bruid zuiver was en in die tijd werd dat geassocieerd met maagdelijkheid. De bruiloft van koningin Victoria in 1840 , gooide er nog een schepje bovenop. Tijdens de bruiloft droeg zij namelijk een lange witte jurk met sluier. Snel daarna werd dit de standaard in Europa en daarbuiten. Tegenwoordig wordt dit nog steeds volop toegepast en heeft het grootste gedeelte van de bruiden deze soort jurken aan tijdens de bruiloft.

Kosten van een trouwjurk

Trouwjurken zijn niet goedkoop. In veel gevallen ben je meer dan duizend euro kwijt voordat je een fatsoenlijk trouwkleed hebt gevonden. Daardoor is het voor stellen met lage inkomens soms onmogelijk om te trouwen. Gelukkig zijn er diverse winkels die zich specialiseren in de verkoop van goedkope trouwjurken. Zo heeft een bruidsjurk outlet een groot assortiment met verschillende trouwkleden tegen lagere prijzen. Dit maakt het voor lagere inkomens mogelijk om toch een perfecte trouwjurk te vinden!

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Kleding en Uiterlijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: