Betekenis van stootwillen

0
(0)

Stootwillen of fenders zijn een soort beschermingsboei en scheepsuitrusting die wordt gebruikt om te voorkomen dat plezierboten, sleepboten, schepen en andere vaartuigen tegen elkaar of tegen de dokken van een haven botsen. Met andere woorden, stootwillen kunnen eenvoudig worden aangeduid als een bumper voor kleine en grote boten.

Onmisbaar onderdeel

Scheepsfenders zijn een belangrijke uitrusting van boten omdat ze het verlies van de romp van een boot voorkomen als deze in aanvaring komt met een andere boot of het dok. Eigenlijk kun je het vergelijken met de bescherming die een bumper van een auto biedt, behalve dan dat een auto niet kan zinken en boten wel. De stootwillen die worden gebruikt bij schepen zijn voortdurend geëvolueerd en zijn nu zodanig ontworpen dat het preventieproces in het beschadigen van de romp vrijwel foutloos en onfeilbaar is. Een boot kost heel veel geld en het laatste wat je wilt, is jouw boot zien zinken door een navigatiefout.

Werking van stootwillen

In het verleden en vandaag worden fenders gebruikt langs de romp en aan de voorkant van een boot. Dit om te voorkomen dat de romp of de voorkant beschadigd raakt als er zich een botsing voordoet. Maar tegelijkertijd worden er ook fenders op permanente plaatsen gebruikt zoals pijlers, dokken, scheepswerven en andere reguliere aanmeer- en vertrekpunten van boten.

Deze permanente bevestiging van scheepsfenders helpt omdat, in het geval er druk verkeer op de scheepswerf, en er een ongeluk of een aanvaring is, zowel de schade aan de boten als aan de scheepswerf in grote mate wordt geminimaliseerd. Fender-systemen zijn ontwikkeld om alle voertuigen te beschermen tegen schade veroorzaakt bij ongelukken. Dit komt omdat ze de grootste impact van een botsing opvangen, waardoor mogelijke schade tot een minimum wordt beperkt. Als het gaat om scheepsfenders, is deze extra uitrusting van vaartuigen een van de beste technologische ontwikkelingen die zich in de moderne tijd hebben voorgedaan. Voornamelijk omdat ze boten beschermen tegen zinken.

Zelfs in de vroegere eeuwen werden deze beschermmiddelen gebruikt om schade aan de romp van een schip te voorkomen, maar het concept en idee is in de moderne tijd meer geëvolueerd. Door succesvolle innovaties is er een breed scala aan kleine en grote scheepsfenders beschikbaar die als een uitstekende beschermingsuitrusting voor plezierboten en zeeschepen fungeren. De grote verscheidenheid aan scheepsfenders zorgt ervoor dat er voldoende opties worden geboden om iemand in staat te stellen de best mogelijke bescherming te kiezen voor zijn of haar boot.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *