Betekenis van stapelblokken

0
(0)

Stapelblokken kunnen gebruikt worden in je tuin voor vele verschillende doeleinden en je kan je eigen creatieve geest hier flink op los maken. Met stapelblokken kan je, je raadt het al stapelen en stapelen is mogelijk in vele vormen en maten. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over wat stapelblokken nu precies zijn en wat je ermee kunt doen.

Wat zijn stapelblokken?

Stapelblokken worden ook wel muurelementen of muurblokken genoemd en zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Stapelblokken kunnen gebruikt worden voor het maken van een muurtje of een bloembak in de tuin, maar daarnaast kunnen deze blokken ook gebruikt worden voor het aanleggen van een verhoogd terras in de tuin. Zoals we in de introductie al zeiden, de mogelijkheden zijn in principe eindeloos.

Het voordeel aan stapelblokken is dat deze een mooie afwerking realiseren in jouw tuin. Voor deze afwerking heb je de keuze uit sierlijke stapelblokken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor strakke blokken.

Aan de slag gaan met stapelblokken

In principe is werken met stapelblokken zeer eenvoudig en je kan er dus prima zelf mee aan de slag gaan. Dit bespaart je de kosten van het inhuren van een tuinspecialist en daarnaast heb je alles zelf in de hand. Maar waar moet je nu precies op letten bij het werken met stapelblokken?

Ten eerste is het belangrijk dat je vooraf bedenkt hoe groot je je project in de tuin wilt hebben. Aan de hand van deze afmetingen kan je de stapelblokken bestellen die je nodig hebt. Vervolgens plaats je houten paaltje op de hoeken waar je de blokken wilt hebben. Dit helpt je een goede inschatting te maken van het project.

Heb je dit eenmaal gedaan? Graaf dan de grond uit tot zo’n 10 centimeter diep. Het is belangrijk dat je diep genoeg graaft omdat je hierna aan de slag gaat met de fundering. Maak voor de fundering eventueel gebruik van een opsluitband. Komen jouw stapelblokken echter hoger dan 50 cm boven de grond? Dan raden we je aan om vooraf snel cement in het gat te gieten en vervolgens de opsluitband in het gat te plaatsen.

Vanaf hier kan je vervolgens aan de slag met het leggen van de opsluitbanden en vervolgens met het stapelen van de blokken. Mocht je nu hier nu meer informatie over nodig hebben raden we je aan om contact op te nemen met een specialist bij je in de buurt. Zij kunnen je meer vertellen over het werken met stapelblokken, zodat jij uiteindelijk een prachtige tuin kunt realiseren.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?