Betekenis van Smart Speaker

0
(0)

Een smart speaker is een slimme luidspreker die spraakopdrachten kan uitvoeren. Het product bevat een microfoon en een luidspreker. Door een bepaald spraakcommando te geven zal het product naar je luisteren.

Wat kun je met een smart speaker?

Je kunt je smart speaker vanalles vragen. Bovendien kun je het apparaat opdrachten geven. Door middel van een smart speaker kun je je hele slimme huis bedienen. Vraag een smart speaker bijvoorbeeld om je slimme lampen aan te zetten. Andere mogelijkheden zijn kennisvragen stellen, de wekker zetten, om het laatste nieuws vragen of het weerbericht voor laten lezen.

Het voordeel van een smart speaker is met name de spraakbediening. Op afstand kun je allerlei slimme producten bedienen waarvoor je dus niet meer in beweging hoeft te komen.

Praat vanaf de bank tegen de luidspreker en vertel hem dat de stofzuiger aan moet. Vervolgens zal de robotstofzuiger een rondje door je huis gaan om schoon te maken. Wordt het donker? Vraag dan gewoon om even de lampen aan te zetten.

Voorbeelden van smart speakers

Een smart speaker wordt ook wel slimme speaker of slimme luidspreker genoemd. Voorbeelden van de smart speakers zijn bijvoorbeeld HomePod van Apple, Google Nest of Amazon Echo. In Amerika is de Amazon Echo het meest populair. In Nederland is dat voorlopig nog de Google Home.

De meeste merken die al luidsprekers produceerden hebben inmiddels wel een smart speaker op de markt gebracht. Deze merken zoals Sonos, Harman Kardon en Bose maken gebruik van slimme assistenten van Google en Amazon. De meeste merken sluiten een contract af met Google of met Amazon. Het merk Sonos is hierbij echter een uitzondering want dit merk beschikt over beide assistenten van Google en Amazon.

Slimme assistenten

De genoemde slimme luidsprekers maken gebruik van slimme assistenten. Een slimme assistent is een stukje software. Deze software maakt het mogelijk dat de spraakopdrachten vertaald kunnen worden tot daadwerkelijke acties. De bekendste slimme assistenten zijn Google Assistent, Amazon Alexa en Siri van Apple.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *