Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van selfie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een selfie is een zelfportret, meestal in de vorm van een digitale foto gemaakt op een smartphone en wordt vervolgens gepost op sociale netwerksites zoals Facebook, Twitter of Instagram. Selfies worden meestal ook ingesteld als profielfoto’s. Een kenmerk van selfies is dat je de persoon die de camera vasthoudt op de foto kunt zien. De selfie kan ook andere mensen, dieren of dingen bevatten.

Sinds 2002 wordt de term “selfie” voor het eerst gebruikt op internetfora, maar sinds 2012 is hij bijzonder populair. De opkomst van selfies is mede te danken aan de groei in het gebruik van sociale media. Beroemdheden staan ​​er ook om bekend dat ze selfies delen op sociale media. In 2013 werd het woord uitgeroepen tot beste vocabulaire van het jaar en voegde zich bij Van Dale.

Selfies maken

Selfies maken is relatief eenvoudig, omdat bijna alle smartphones standaard met een frontcamera worden geleverd. Zo kun je jezelf op het scherm bekijken terwijl je een foto van jezelf maakt. Om selfies gemakkelijker te maken zijn er speciale accessoires op de markt verschenen, zoals selfiesticks, waarmee mobiele telefoons kunnen worden vastgeklemd. Zo hoef je je armen niet te strekken bij het maken van een selfie en is het makkelijker om meer mensen of objecten op een selfie te laten zien.

Filters

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een filter te gebruiken voor jouw selfie. Dit zijn speciale effecten die het uiterlijk veranderen en dingen toevoegen. Zo zijn filters heel bekend geworden met de hondenfilter van snapchat. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt om de foto mooier te maken. Er zijn veel verschillende soorten filters.

Houding

De houding is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de selfie, omdat dit bepaalt hoe flatteus jouw selfie zal gaan worden. Draai bij het nemen van selfies jouw hoofd altijd een beetje naar rechts of links. Het is niet verstandig om precies van de voorkant een selfie te maken: het maakt je gezicht plat. Houd je kin een paar centimeter. Dit geeft je een zelfverzekerde uitstraling en voorkomt dat mensen precies in je neusgaten kunnen kijken. Met een selfiespiegel moet dit zeker goedkomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: