Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Rhodos

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het eiland Rhodos is na Kreta de tweede grootste toeristische bestemming van Griekenland. De op twee na drukste luchthaven van het land, die al vele jaren een belangrijk knooppunt is, is een uitstekende optie voor zonvakanties. Rhodos dankt zijn populariteit vooral aan het aangename klimaat, want het heeft een van de beste klimaten van heel Europa! Ten tweede is Rhodos een van de grootste Griekse eilanden en biedt het veel ruimte voor toeristen.

De ligging van Rhodos

Rhodos maakt deel uit van de Dodekanesos-archipel in Griekenland en ligt in het zuidwesten van Turkije. Het kost even weinig tijd om Rhodos te bereiken als om het vasteland van Griekenland te bereiken. Het eiland Rhodos heeft een oppervlakte van 1398 vierkante kilometer. Met een lengte die varieert van 36-43 kilometer en een breedte die varieert tussen 9-29 kilometer, is het eiland aanzienlijk compacter dan Kreta. Met het handige openbaar vervoer reis je in 1 dag door Rhodos. Het bergachtige binnenland van Rhodos kan voor een hobbelige rit zorgen. Vanwege de kronkelende wegen kan de reis veel meer tijd in beslag nemen dan op de kaart wordt voorgesteld.

De geschiedenis van Rhodos

Rhodos werd 1500 jaar geleden bewoond door de Minoërs. Zij waren de vroegste mensen die zich op Rhodos vestigden en ze creëerden een beschaving die bekend staat als de eerste in zijn soort op dit eiland. Iets meer dan honderd jaar later vestigden de Grieken zich voor het eerst op Rhodos. Rhodos is al eeuwenlang een gevierd eiland en een van de belangrijkste gebieden binnen de Helleense cultuur. Het einde van de late oudheid kwam met de val van Rome in 476 na Christus. Rhodos werd geregeerd door een verscheidenheid aan heersers die zich uitstrekten tot in de 20e eeuw. Rhodos ligt aan een belangrijke handelsroute en daarom werd het eiland regelmatig aangevallen. Rhodos maakt al zo’n 400 jaar deel uit van het Ottomaanse rijk. De Italianen waren de laatste bezetters van 1912 tot 1948. Rhodos maakt sinds 1948 deel uit van Griekenland.

De verschillende beschavingen die op Rhodos zijn ontstaan hebben hun sporen achtergelaten op Rhodos. Zo is er het Paleis van de Grootmeesters die gebouwd is door de Johannieters, de Hellenen hebben in Lindos de Akropolis van Lindos gebouwd, de Italianen hebben begin vorige eeuw de Thérmes Kallithéa geplaatst en de Doriërshebben de antieke stad Kamíros gevestigd, waar nu nog ruines van over zijn.

Flora, fauna en geografie

De bergachtige landmassa is het meest onderscheidende kenmerk van Rhodos. Mount Attavyros is de hoogste top, maar de hoogte vanaf zeeniveau is 1215 meter. In tegenstelling tot andere eilanden in de regio is Rhodos groen door alle bomen en struiken. Op Rhodos zijn er veel soorten bomen, zoals coniferen en olijfbomen, maar er zijn ook veel verschillende planten die op het eiland groeien en ons van prachtige bloemen voorzien. Met name aan het begin van de lente als deze in bloei staat, zijn er veel van deze bloemen. Rhodos loopt een hoog risico op bosbranden vanwege de vele bossen hier. Zon- en tochtomstandigheden, evenals de onvoorzichtigheid van mensen, kunnen het voorkomen van deze branden bemoeilijken. Gelukkig worden de belangrijke toeristencentra zelden bedreigd door bosbranden.

Rhodos als vakantieland

Rhodos is een ideaal vakantieeiland, het is binnen enkele uren vanuit Nederland met het vliegtuig te bereiken en biedt het gehele jaar goed weer, lekker eten en leuke bezienswaardigheden. Als je alles wilt zien kan het huren van een auto een goed idee zijn of je schakelt een taxi in, al is dat al snel erg duur.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Topografie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: