Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van remschijven

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De remschijven zijn een onderdeel van het remsysteem. Samen met de remblokken zorgen ze ervoor dat het voertuig tot stilstand komt. De gebeurt doordat de remblokken tegen het remschijf aandrukken waardoor de wielen afgeremd worden van het rollen.

Hoe remmen remschijven

Wanneer je in je voertuig de rem gebruikt dan verplaats je de remvloeistof in je voertuig. Hierdoor zullen de remblokken die om de remschijf heen zitten zich samen persen. Doordat de remblokken de remschijf aandrukt remt de auto af.

Slijtage remschijven

Door de wrijving van de remblokken op de remschijf ontstaat er natuurlijk slijtage. Dit komt omdat er constant druk wordt uitgeoefend op de remschijven. Door lange slijtage kunnen de remmen van je voertuig dus minder goed functioneren. Dit is logen want als de remschijf groeven maakt in de blokken dan wordt de wrijving minder. Wanneer de remschijven vervangen worden moet je daarom ook altijd de remblokken vervangen. Anders heb je nog altijd de groeven zitten in je remblokken.

Hoe lang kun je remschijven gebruiken?

Hoeveel kilometer remschijven meegaan is moeilijk te zeggen. Er is niet een specifiek aantal kilometer te zeggen omdat het van een aantal factoren afhankelijk is. Denk hierbij aan het type auto, gewicht, hoe je remt, hoe je rijdt en of je bijvoorbeeld veel in de stad rijdt of veel op de snelweg. Een goede rijstijl kun je aanleren bij bijvoorbeeld een rijschool in Den Haag. Als je vaak in de file staat dan verkort dit ook weer de levensduur van de remschijven. Dit komt omdat je vaak moet remmen. Hierdoor kan het voorkomen dat je met dezelfde remschijven in sommige gevalleen 150.000 kilometer kan remmen en in andere gevallen maar 50.000 kilometer. Bij een keuring van de auto wordt er ook altijd gekeken naar de remschijven. Door de controle ziet de reparateur dan of de remschijven aan vervanging toe zijn. Verder kun je er zelf op letten dat je remschijf niet te dun zijn. Wanneer een auto een tijdje stil staat dan kan door de regen de remschijven roestig worden. Dit is niet erg want dit slijt er snel vanaf wanneer de auto weer in gebruik genomen wordt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: