Betekenis van proefabonnement

0
(0)

Wat is een proefabonnement? Het is een aanbieding voor een tijdelijk lidmaatschap. Dit lidmaatschap biedt de mogelijkheid om een blad een beperkt aantal keer te ontvangen. In Nederland zijn er veel verschillende bladen voor allerlei onderwerpen en doelgroepen. Bijna alle (dagbladen, ongeacht of zij maandelijks of wekelijks verschijnen, bieden een dergelijke optie. Voorbeelden hiervan zijn Flair, Margriet en Kidsweek. Dit geldt overigens ook voor landelijke dagbladen zoals AD, Telegraaf en Volkskrant.

Andere dagbladen die specifieke tijdelijke aanbiedingen hebben, zijn de regionale dagbladen zoals Brabants Dagblad, Tubantia en de Stentor. Hier vindt je de abonnementen op maandbladen.

Een abonnement op proef

Een van de aspecten van het proeven aan de bladen is erop gericht om lezers het tijdschrift of de krant een korte tijd te laten ontdekken en meer lezers te trekken. Het tijdelijke aspect biedt de lezer de kans om zelf te bepalen of het blad bij hem of haar past. Voor mensen die op zoek zijn naar een leuke afwisseling van een avondje TV-kijken, meer willen weten over een specifiek onderwerp of juist op de hoogte willen zijn van de actualiteiten. Dan is een proef op een krantenabonnement de juiste keuze.

Hoe werkt het afsluiten?

Bij het afsluiten van een proefabonnement staan verschillende dingen aangegeven. Allereerst de kosten die hieraan verbonden zijn voor de tijdelijke abonnee. Vaak staat hier ook een percentage korting bij. Dit percentage is gebaseerd op de prijs van het blad in de winkel ten opzichte van de prijs die voor bijvoorbeeld een jaarabonnement wordt gevraagd.

Daarnaast ook de termijn waarop u het eerste blad kunt verwachten. Natuurlijk staat ook de duur van de aanbieding aangegeven. De duur kan enorm verschillen, dit is afhankelijk van de frequentie waarin het blad verschijnt. Bij een maandblad kan de duur drie maanden zijn, terwijl dit bij een dagblad bijvoorbeeld een week is. En tot slot wordt ook aangegeven welke termijn er tussen twee (proef-) abonnementen verlopen moet zijn.

Wat zijn de verschillende voordelen?

Een proefabonnement heeft verschillende voordelen. Een van de grootste voordelen is dat het een goedkope manier is om kennis te maken met een blad. De kortingen kunnen hoog oplopen ten opzichte van de reguliere of volledig lidmaatschap. Het tijdelijke aspect is ook aantrekkelijk. Vaak zitten hier geen verdere verplichtingen aan. De kosten en duur zijn daarmee te overzien en ook in verhouding met elkaar. Dat maakt het aantrekkelijk om te ontdekken voor de lezer welk leesvoer bij hem past. Mocht het blad bevallen, is de stap om over te gaan naar een regulier lidmaatschap klein.

Ook online lezen

Het is ook aan te raden om te kijken of het desbetreffende blad ook online kan worden gelezen. Sommige aanbieders nemen dit ook mee in het proeflidmaatschap. De digitale versie is dezelfde als de papieren, met nog makkelijker toegang naar diverse achtergrondartikelen of bijvoorbeeld winacties. De online versie kan zowel via pc, laptop als tablet worden gelezen. Een mooie manier om op een duurzame en milieuvriendelijke wijze kennis te maken met een blad naar keuze.

Wilt u eens wat anders cadeau geven?

Vaak bieden bladen een cadeau-abonnement aan. Hierbij wordt de rekening van bijvoorbeeld het tijdschriftenabonnement naar een ander adres gestuurd dan het daadwerkelijke blad. De gever ontvangt de rekening en de ontvanger ontvangt het magazine of het dagblad.

Wanneer zou je een tijdschriften abonnement cadeau willen geven?

Het is makkelijk om het cadeau af te stemmen op de lifestyle van de ontvanger. Denk eens aan de Ouders van nu voor jonge ouders of de NRC Next voor een student. Runner’s World past perfect bij de fitte buurman die traint voor de halve marathon. Kinderen kan je blij maken met de Donald Duck. Een aardige buurvrouw of vriendin kan je blij maken met de Libelle. Een voetbalfan is natuurlijk blij met de Voetbal Insite.

De ontvanger krijgt zo een aantal keer een cadeau via de brievenbus. Is de ontvanger graag op de hoogte van de achtergrond bij het laatste nieuws? Overweeg dan eens om een krantenabonnement op de Volkskrant of Vrij Nederland te geven.

Waar vind je de proef lidmaatschappen?

Grofweg zijn er twee mogelijkheden om een aanvraag te doen. In de bladen zelf staan de contactgegevens en de aanbiedingen voor de verschillende proef mogelijkheden. Vaak wordt verwezen naar internet, maar meestal zit er ook een papieren aanmeldkaart in het blad. Dus aanmelden kan ook via een analoge postkaart.

De andere route is om aan te melden via het internet. Dit kan direct via de websites van de drukkers, maar er zijn ook websites die een overzicht bieden van alle mogelijkheden. Hierbij kunnen prijzen van de diverse bladen worden vergeleken. Hier staan ook vaak de verschillende mogelijkheden aangegeven per doelgroep. Een voorbeeld is de doelgroep kinderen, waar dan Donald Duck, Tina of Bobo onder vallen. Andere doelgroepen zijn bijvoorbeeld vrouwen en mannen.

Soms worden de bladen per thema gegroepeerd. Denk hierbij aan bladen omtrent auto’s (TopGear, Formule1 of Autovisie), voetbal (Elf voetbal, Hard Gras of Voetbal Inside), of lichamelijke gezondheid (gezond.nu, Men’s Health of Happinez). Overigens zijn er ook cadeaukaarten te koop waarmee een jarige zelf zijn favoriete magazine kan uitzoeken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *