Betekenis van pneumatisch gereedschap

0
(0)

Heb jij al eens gehoord van pneumatisch gereedschap? Wanneer je werkzaam bent in de bouw heb je het woord vast al eens gehoord. Voor de mensen waarbij dit niet zo is staat onderstaand de definitie van het woord uitgebreid uitgelegd.

Wat is pneumatisch gereedschap

Een andere benaming van pneumatisch gereedschap is luchtdruk gereedschap. Het gereedschap wordt aangedreven door samengeperste lucht. Dit soort gereedschap wordt gebruikt om bijvoorbeeld banden op te pompen of bouten los te kunnen krijgen. Pneumatisch gereedschap is onmisbaar in elke moderne werkplaats.

Waar krijg je pneumatisch gereedschap

Pneumatisch gereedschap is bij meerdere groothandels te verkrijgen, maar het beste kun je gaan voor een onafhankelijke en zelfstandige ondernemer. Dit heeft meerdere voordelen aangezien zij geen onderdeel uitmaken van een inkooporganisatie en dus vrij in de markt opereren en maximaal gerichte oplossingen kunnen bieden. Elke provincie heeft wel één of meerdere zelfstandige ondernemers. Zo heeft Brabant van Engeland en Limburg Primex. Om een voorbeeld te nemen aan Primex BV. in Geleen. Deze winkel is centraal gelegen en heeft een eigen bezorgservice. Op deze manier ben je niet torenhoge kosten kwijt voor een pakketservice en heb je het gereedschap sneller in huis. Daarnaast zal een zelfstandige ondernemer je beter en sneller kunnen helpen met service. Wanneer er iets kapot is kun je bij een zelfstandige ondernemer sneller terecht dan bij een landelijk (of nog groter) bedrijf.

Voordelen pneumatisch gereedschap

Gereedschap dat wordt aangedreven door samengeperste lucht heeft meerdere voordelen. De eerste is dat het lage installatiekosten heeft en overal beschikbaar is. Ook is de apparatuur makkelijk te transporteren en uitermate veilig om te gebruiken. Bij gebruik van de apparatuur komen namelijk geen vonken vrij en is er geen explosiegevaar. Het gereedschap is betrouwbaar en erg nauwkeurig. Als laatste wordt het gereedschap ook vaker aangeschaft om ergonomische redenen, ze zijn namelijk vele malen lichter in gewicht dan andere apparatuur.

Nadelen pneumatisch gereedschap

Het grootste nadeel is dat pneumatisch gereedschap een laag rendement heeft van 3 tot 5 procent. Daarbij verbruikt dit soort gereedschap vele malen meer elektriciteit dan elektrisch gereedschap zelf.  De rest van de lucht komt vrij als warmte bij de compressor. Daarnaast wordt het verlies groter door lange leidingen, lekkages en te hoge drukken die naderhand weer gereduceerd moeten worden. De gemiddelde terugverdientijd van pneumatisch gereedschap kan liggen tussen de 2 en 10 jaar. Het ligt er maar net aan hoe vaak het gereedschap gebruikt wordt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?