Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van PlayStation Now

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tegen het eind van het eerste kwartaal in 2020 werd PlayStation Now geïntroduceerd door Sony. Het is een nieuwe dienst, gebaseerd op cloud technologie, die het mogelijk maakt om games vanuit de cloud te spelen. Deze dienst wordt aangeboden voor verschillende consoles en wordt verkocht in de vorm van een abonnement. Maak jij momenteel al gebruik van PlayStation Now? In dit artikel lees je meer over de werking hiervan. Een goede start, wanneer je het gebruik van deze dienst nog overweegt. 

Werking van PlayStation Now

In de basis lijkt PlayStation Now sterk op diensten als Netflix en Spotify. Ook deze diensten bieden hun producten aan vanuit de cloud. Het grote voordeel hiervan is dat er eenvoudig geschaald kan worden. Het aanbieden van spellen wordt hierdoor goedkoper, dan wanneer je deze op een disc zou kopen. Binnen de cloudomgeving van PlayStation Now worden honderden spellen aangeboden voor de verschillende consoles van Sony. Je kunt deze spellen benaderen vanuit een app die je op de console zelf installeert. 

Voordelen van PlayStation Now

Een van de belangrijkste voordelen die PlayStation Now haar gebruikers biedt, is het feit dat spellen niet op de console zelf geïnstalleerd hoeven te worden. De spellen zijn onderdeel van de cloudomgeving van Sony. Op deze manier wordt de ruimte op je console niet verbruikt aan een spel, waardoor andere spellen (op een disc of gedownload) op de console kunnen blijven staan. Daarbij hoef je de spellen niet voortdurend te installeren en de-installeren, als je iets anders wilt proberen. Een ergernis die veel voorkomt bij gamers die spellen op hun console zelf installeren. 

Naast het feit dat PlayStation Now niet ten koste gaat van de ruimte op je console, biedt deze dienst het voordeel dat je toegang hebt tot een zeer uitgebreide catalogus aan spellen voor een vaste prijs per maand. Zo kan je al gebruik maken van Playstation Now voor 1 maand. Dit is logischerwijs goedkoper dan het los aanschaffen van spellen. 

Gebruik maken van PlayStation Now

Voor het gebruik van PlayStation Now dien je de bijbehorende app op je console te installeren. Houd er rekening mee, dat je de dienst pas kunt gebruiken na het afsluiten van een abonnement hierop. Nieuwe gebruikers krijgen van Sony de mogelijkheid om de dienst eerst een aantal dagen gratis uit te proberen. Daarna kun je besluiten een abonnement te nemen of hier toch van af te zien. Het wordt sterk aangeraden om een bekabelde verbinding te gebruiken bij het spelen van spellen via PlayStation Now. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: