Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van pijnlichaam

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Voel jij je nog erg verbonden aan de dingen die je in het verleden veel pijn hebben gedaan? Dan heb een pijnlichaam. Dat is niet erg, maar wel vervelend. Het zou best kunnen dat je dingen niet goed kan loslaten of je hebt misschien wel trauma opgelopen. Heel veel mensen hebben dit, vele hebben een weg gevonden om ermee om te gaan, maar ook vele hebben nog geen manier gevonden om ermee om te gaan. Misschien is het begrip pijnlichaam nog een beetje vaag voor je en heb je nu geen idee waarover je aan het lezen bent, maar in deze blog staat tot in de puntjes uitgedrukt wat pijnlichaam nu daadwerkelijk inhoudt. Kort gezegd is pijnlichaam een opeenstapeling van het leed dat je in je leven hebt meegemaakt en dit draag je nog steeds met je mee.

 

Wat is pijnlichaam?

Wat is pijnlichaam? Zoals in de inleiding staat is pijnlichaam leed dat je nog niet los gelaten hebt. Alles waar je vroeger pijn aan hebt overgehouden zit je nu nog steeds mee. Dit is natuurlijk heel naar, omdat het eigenlijk het beste is om het verleden achter je te laten en te leven in het nu. Alleen vinden vele dat nog erg moeilijk. De pijn kan eigenlijk elk moment naar boven komen, wanneer het bijvoorbeeld door iets getriggerd wordt. Pijnlichaam is ontstaan om emoties aan te sturen bij angst. Deze emoties kunnen op elke manier geuit worden, bijvoorbeeld door boos te worden, te huilen, bang te worden of misschien wel door jaloers te worden. Het ligt een beetje eraan wat de trigger is. Het is belangrijk dat je herkent wat deze emotie inhoudt, waarom je deze hebt bijvoorbeeld. Bij deze emoties gaan er veel gedachtes door je hoofd, er komen zelfs zaken bij die niks met de situatie te maken hebben. Je kunt ook achteraf deze emotie herkennen, maar meestal is de bewustwording het duidelijkst op het moment zelf.

 

Met pijnlichaam omgaan

Het meest pittige aan pijnlichaam is het omgaan ermee. Voordat je ermee om kunt gaan is het dus belangrijk dat je er achter komt welke ervaring uit het verleden nou de oorzaak is van je pijnlichaam. Misschien wel trauma dat je nog steeds bij je draagt. Er zijn verschillende manieren hoe je om kunt gaan met de pijn, het ligt er een beetje aan wat bij jou past en of het voor je werkt. Je kunt bijvoorbeeld de pijnlijke situatie anders gaan bekijken dan dat je nu doet, zodat deze minder traumatisch voor je wordt. Acceptatie helpt ook bij dit proces, alleen lukt dit niet iedereen. Het is moeilijk om een pijnlijke situatie te accepteren na een lange tijd, maar dit helpt wel je pijnlichaam te verlichten. Daarnaast helpt het ook om je ego los te laten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: