Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van outfit

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Hoewel het geen eerste levensbehoefte is zoals levensmiddelen als voeding en onze boodschappen. Is kleding wel een essentieel onderdeel van ons leven. Of we gaan allemaal naakt op pad, of we doen dat in stijl en kleden ons om onze eigen stijl te definiëren.

Een outfit is voor iedereen weer anders heeft de manier waarop je gekleed bent voor een ieder weer een ander doel. Het gezegde ‘kleding maakt de man’ is een mooi startpunt voor ons blog van vandaag. Waarin we gaan kijken naar de betekenis van een outfit.

Kleding maakt de man, of vrouw

Kleding doet een hoop met ons. Niet alleen willen we goed gekleed door het leven, en dragen we graag kleding waar we ons goed in voelen. Daarnaast kan kleding een grote toegevoegde waarde hebben wanneer je een outfit op de juiste manier samen stelt.

Elke gelegenheid een andere outfit

Denk bijvoorbeeld aan outfits voor speciale gelegenheden. Zou jij je anders kleden wanneer je naar een sollicitatiegesprek gaat? Zou dit ook weer anders zijn wanneer je naar een begrafenis, bruiloft of een feestje gaat?

Precies, afhankelijk van wat we gaan doen en de gelegenheid waar we heen gaan. Passen we onze kleding aan. Aan de ene kant wil je de blits maken, en and de andere kant is het erg belangrijk hoe jij je voelt. Kleding speelt dus een grote rol in ons leven.

Een zakelijke outfit

Een sollicitatiegesprek is een goed voorbeeld waarmee je naast je persoonlijke eigenschappen, je verzorging ook met je kleding het verschil kunt maken. In dit geval is je outfit een onderdeel van je verzorging, je stijl en kan iemand een hoop opmaken uit de manier waarop je gekleed bent. Je krijgt tenslotte maar een kans om een goede indruk te maken met een professionele uitstraling.

Zo kan iemand zien of je om je uiterlijk geeft. Maar ook of je van dure kleding houdt. Of je je meer het sportieve type bent of voor casual kiest. Wellicht houd je van dure designerkleding, de commerciële merken of ga je voor kleding die je alleen in kleine unieke kleding boetiekjes vind.

Ook op zakelijk niveau speelt kleding een grote rol. Of je nu een directeur, manager of ondernemer bent. Door middel van je outfit kun je veel positieve signalen uitzenden. Naar bijvoorbeeld een potentiële zakenrelatie of zakenpartner. Dit is nog veel belangrijker wanneer je zelf in de kledingbranche actief bent.

Outfits samenstellen en kleding shoppen is een tijdrovend klusje

Net als boodschappen doen, en elke dag koken is ook je kleding een tijdrovend klusje. Het kopen van nieuwe kleding of je dit nu fysiek in winkels doet, waar je ook nog de kleding moet passen. Of dat je liever online je nieuwe paar schoenen, die nieuwe broek, of jas besteld. AL met al ben je elke keer veel tijd kwijt aan het vinden van nieuwe kleding waar je vervolgens een of meerdere nieuwe outfits mee kunt maken.

Laat je stylen door een outfitter (Stijlexpert)

Gelukkig leven we in een tijd waarin dankzij technologie veel mogelijk is. En je deze tijdrovende klus eenvoudig kunt uitbesteden zonder dat het je maar ook een euro meer kost. Natuurlijk is het verzinnen van een nieuwe outfit soms leuk om te doen. Maar meestal heb je hier eigenlijk gene tijd voor en lukt het niet om je kleding met elkaar te matchen.

Kies daarom voor een outfitter en laat een echte stijlexpert oftewel stylist nieuwe outfits voor je bedenken. Op deze manier heb je beschikking tot je eigen online outfitter. Dankzij bedrijven zoals Outfittery, House Of Einstein voor mannen, en de Zalon box van Zalando voor heren en dames. Is dit nu mogelijk.

Kledingbox – Jouw eigen personal shopper

Onder de noemer kledingboxen kun je met de hulp van een online personal shopper jezelf helemaal laten stylen. Dit kost niets extra’s en betaal je alleen voor de kleding die je personal shopper naar je opstuurt.

Dit is een leuke manier om jezelf van nieuwe outfits te voorzien voor elke gelegenheid. Maar hoe zorg je ervoor dat de kleding jouw smaak is? Het is heel simpel, alles speelt zich eerst online af. Via een van de websites van de aanbieders van kledingboxen zoals die van House of EInstein of de Bijenkorf Personal Styling. Vul je een intakeformulier oftewel vragenlijstje in. Hier wordt gevraagd naar je stijl, wat je maten zijn, welke kleuren je mooi vindt en andere relevante vragen waarmee een de outfitter een goed beeld krijgt van jouw persoonlijke smaak.

Curated shopping, de perfecte inspiratiebron voor een nieuwe outfit

Met deze beantwoorde vragen kan de outfitter nu naar wens een of meerdere outfits voor je bedenken. Hiervoor gebruikt de outfitter de kleding van merken waarmee ze samenwerken. Dit verschilt per kledingbox dienst en kun je op hun website meestal een overzicht vinden van alle merken die je kunt aantreffen in de kledingbox.

Zodra de personal shopper (outfitter) jouw nieuwe kleding heeft samengesteld. Verpakt hij of zij deze in een mooie box en stuurt deze naar je op. Nu komt het mooie, de box wordt bezorgd wanneer jij dat wilt en waar je dat wilt. Nu kun jij wanneer het jou uitkomt de kleding passen op je favoriete plek, of gewoon thuis. 😉

Wat je niet mooi vindt, stuur je gratis retour. Wat je wilt houden betaal je achteraf. Mooi concept toch?

Welke kledingbox diensten kun je gebruiken?

Zowel in Nederland als België zijn momenteel meerdere kledingbox diensten beschikbaar. Sommige zijn alleen voor dames, andere weer alleen voor heren. En sommige zoals Zalon en de Personal shopper van de Bijenkorf zijn voor mannen en vrouwen. Om het je makkelijk te maken kun je op deze kledingbox website een compleet overzicht vinden van alle beschikbare kledingboxen inclusief relevante informatie over de prijzen, de werkmethode en welke merken er bijvoorbeeld gebruikt worden.

Voor de duidelijkheid. Naast een compleet nieuwe outfit is het ook mogelijk om je met enkele items te laten stylen. Neem gewoon contact op met jouw persoonlijke outfitter, wanneer je alleen een nieuwe broek, een paar schoenen, een stropdas, ondergoed als thermokleding of een nieuwe jas nodig hebt. Werkelijk niets is te moeilijk en alles is mogelijk met je personal shopper.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?