Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van ooglaserbehandeling

0
(0)

De betekenis van een ooglaserbehandeling heeft te maken met de verbetering van de zichtkwaliteit van de patiënt door middel van lasertechnieken. De laserstraal of stralen halen een heel klein gedeelte van de lens weg, waardoor de bolling van de lens verandert, en daardoor de zichtkwaliteit verbeterd.

Er zijn twee hoofdcategorieën van ooglaserbehandelingen in Nederland toegestaan de zogenaamde LASEK en LASIK behandelingen. Je spreekt ze nagenoeg gelijk uit, echter de behandelingen zijn wezenlijk verschillend.

Voor beide ooglaserbehandelingen worden dezelfde type lasers gebruikt, echter hoe de arts toegang krijgt tot het oog is grootste verschil. Zo krijgt ook de betekenis van de ooglaserbehandeling een andere wending.

Lasik Ooglaserbehandeling

Bij de Lasik ooglaserbehandeling wordt met een soort mini kaasschaaf een klein stukje van het hoornvlies weggeschaafd, tot het bijna geheel er af valt. Hierdoor ontstaat en zogenaamde oogflapje, waar de Lasik behandeling voor bekent is. Hierop volgt de laser toepassing. Waarna het oogflapje weer wordt teruggeplaatst, en na enkele dagen rust het oog uitstekend zicht ontwikkeld.

Lasek Ooglaserbehandeling

Bij de Lasek behandeling wordt één van de vijf hoornlagen losgeweekt met een alcohol oplossing, waardoor er toegang tot de tweede hoornvlieslaag komt, en een laserbehandeling kan plaatsvinden. De Lasek is niet geschikt voor alle patiënten.

Ooglaserbehandelingen In Nederland Ooglaserbehandelingen in Nederland waren niet altijd toegestaan, zekere toen de technieken nog in een beginfase waren. Toentertijd werden behandelingen vooral door Nederlandse artsen in het buitenland uitgevoerd. De lasertechniek is tegenwoordig zo verfijnt dat nu in vele Nederlandse steden ooglaserbehandelingen mogelijk zijn.

De betekenis van een ooglaserbehandeling is voor veel patiënten met een oogafwijking van groot belang, daar de ingreep geen echte oogoperatie behoeft, en zelfs als dagbehandeling afgewikkeld  kan worden. Wil je meer weten over de kosten van een ooglaserbehandeling? Lees dan hier meer.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie