Betekenis van online marketing voor uw onderneming

0
(0)

Sinds de ontwikkeling van het internet is online marketing niet meer weg te denken uit onze samenleving. Online marketing wordt ook wel internet marketing, digital marketing of web marketing genoemd. Het is een verzamelterm voor diverse technieken die gebruikt worden om uw producten, diensten of uw bedrijf, vereniging of uw persoonlijkheid via het internet onder de aandacht te brengen.

Wat betekent online marketing voor u?

Het heeft als voornaamste doel om potentiële klanten te winnen zodat deze:

  • uw product kopen
  • uw abonnement afsluiten
  • voor uw cursus kiezen
  • de offerte bij u aanvragen
  • u gaan volgen
  • uw dienst selecteren

Indien dit doel behaald wordt, noemt men dit een conversie. Veel gebruikte online marketing strategieën zijn verwezen met zoekmachine marketing of zoekmachine optimalisatie (SEO en SEA), banners, email marketing, affiliate marketing of social media marketing.

Online en Offline marketing

Door de explosieve groei aan internetgebruik is het niet zo gek dat online marketing bij een webdesign bedrijf zeer populair is geworden. Hierbij wordt er onderscheidt gemaakt tussen online en offline marketing. Offline marketing vindt plaats via de traditionele marketingkanalen, zoals de TV, radio, tijdschriften en kranten. Met online marketing wordt de marketing bedoeld die zich afspeelt in de digitale online wereld. In de toekomst zal het offline marketing gaan verdwijnen en plaatsmaken voor puur online marketing.

Wat is een Responsive Website?

De opkomst van het internet gaat gepaard met de opkomst van diverse devices waarmee u het internet op kunt gaan op zoek naar uw wens. Een laptop, tv, mobiele telefoon, vaste pc, smartwatch. Uw onderneming dient ervoor te zorgen dat uw website goed zichtbaar wordt op al deze devices. Een responsive website biedt deze garantie. Een responsive website is een website die zich automatisch aanpast aan verschillende schermbreedtes.

Wat betekent een niet-responsive Website?

Een website die niet-responsive is maakt gebruik van een vaste schermbreedte. Indien uw website niet-responsive is, zier op een klein scherm uw website er prima uit maar op een breed scherm ontstaat er te veel ruimte aan de linker en rechterzijde van uw website. Uw website kan gebruikt worden op kleinere schermen van bijvoorbeeld een smartphone, maar een bezoeker moet dan in- en uitzoomen of “dubbeltikken” om teksten goed te kunnen lezen. Dit kan bij websites met een hoog aantal smartphone bezoekers een te grote belemmering zijn.

Om deze reden worden websites steeds vaker responsive gemaakt. Tevens ziet Google een responsive website als het bieden van een goede ervaring voor de internetgebruikers waardoor uw website hoger wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *