Betekenis van olijfboom

0
(0)

Wat is een olijfboom?

Een olijfboom, Olea europaea is een tropische boomsoort die in veel gebieden van de wereld voorkomt, van Spanje tot Israel. Een olijfboom wordt vaak gekocht voor in de Nederlandse tuin om meerdere redenen.

De voornaamste reden is dat het een echte tropische look geeft aan de tuin. Veel mensen vinden de olijfboom een prachtig iets, vooral de oudere bomen. Olijfbomen kunnen duizenden jaren oud worden, en hoe ouder ze  worden hoe meer karaktervol hun vorming is. Ze krijgen bijvoorbeeld heel erg kronkelige stammen.

De tweede reden is dat ondanks dat deze bomen vaak opgroeien in warme tropische gebieden, ze eigenlijk winterhard zijn. Dat houdt in dat ze de winterse periodes in Nederland kunnen leven.

Olijfbomen hebben kleine stevige blaadjes. Afhankelijk van hoe ze gekweekt of opgegroeid zijn komen ze in vele soorten en maten. Sommige hebben dunne gave stammen die heel hoog zijn, maar anderen hebben hele oude kronkelige stammen.

Verzorgingstips voor olijfbomen

Tijdens de zomer is het belangrijk dat een olijfboom vochtig gehouden wordt. Vooral tijdens de warme dagen heeft hij veel vocht nodig. Geef hem tijdens deze dagen elke dag water, zeg maar tot de kluit kletsnat is.

Tijdens de winter geldt het omgekeerde. Hij dient juist droog te blijven. De boom verkeert namelijk in een soort van winterslaap, zijn groei staat stil en zijn vochtgebruik ook bijna. Vocht kan juist zorgen dat de kluit bevriest en kapot gaat, of gaat schimmelen.

Besproei de olijf met de herfst en lente wekelijks met water, of ’s zomers na zonsondergang. Dit verwijdert stof van de bladeren, waardoor ze beter licht kunnen opnemen en mooier zijn, en het voorkomt ongedierte.

Plaats de olijfboom op een plek waar veel licht schijnt, en weinig wind komt. Ook houdt de [olijfboom] van veel warmte.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *