Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van moisturemeter

0
(0)

Je merkt het vast niet, maar in elk huis is er wel vocht aanwezig. Vocht in een huis is geen probleem, maar te veel vocht in de lucht kan voor een aantal problemen zorgen. Het grootste nadeel van een vochtige ruimte is dat er schimmels en sporen kunnen ontstaan die slecht zijn voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om te weten of de kamers in je huis een goede luchtvochtigheid hebben. Met een moisture meter kan je perfect meten hoe vochtig een kamer of een bepaald materiaal is. Deze apparaten worden vooral gebruikt in de bouw, zoals door architecten of schilders die in gebouwen of huizen werken. Moisture is in het Engels vocht, dus is het een vochtmeter.

Verschillende vochtmeters die jouw huis gezond houden

Er zijn vochtmeters die alleen de luchtvochtigheid meten, die hygrometers heten, maar er zijn ook vochtmeters die met een speciaal opzetstuk de vochtigheid van verschillende materialen kan meten. Als je dan bijvoorbeeld in de bouw werkt en bezig bent met hout en je wilt weten hoeveel vocht in dat stuk zit, kan je perfect een houtvochtmeter of bouwvochtmeters gebruiken. Omdat hout een natuurproduct kan er wel vocht in zitten en dat kan in de bouw een probleem zijn waardoor het hout zwakker kan worden. Omdat er zo veel verschillende houtsoorten zijn is kan het lastig zijn om te zien of er in dat hout veel vocht bevindt. In sommige gevallen kan je duidelijk zien dat er vocht aanwezig is, zoals bij condens of lekkages. Maar vocht kan in erg kleine en compacte materialen zitten en dan is het handig om een vochtmeter te gebruiken.

Waar komt het vocht in huis vandaan?

Vocht is overal maar het is niet te zien. Wolken zijn ook eigenlijk kleine waterdruppeltjes. In je huis kan er vocht voorkomen door bijvoorbeeld een lekkage. Warme lucht houdt meer watervast dan koude lucht en daardoor gaat het regenen wanneer warme waterdamp in een gebied komt waar de lucht afkoelt. In de ochtend kunnen de ramen van een huis beslagen zijn met water. Vocht in huizen en kamers zal vaak condensatie zijn dat door de bewoners en de apparaten zelf wordt veroorzaakt. Een mens kan per dag ongeveer 1,5 liter per dag verliezen via de huid of door ademhaling. Dit komt dan in je huis terecht en als je met meer mensen in een huis woont dan komt er ook meer vocht in het huis terecht. Er zijn nog meer dingen die ervoor zorgen dat jij vocht in je huis krijgt dus let op de luchtvochtigheid in je huis zodat je schimmels en sporen voorkomt.

Bron: https://moisturemetershop.com/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?