Betekenis van Mebendazol

0
(0)

Mebendazol wordt gebruikt om wormen, larven en wormeieren te doden. Dit doet het door de opname van voedingsstoffen te verhinderen. Het kan bij diverse worminfecties gebruikt worden zoals: mijnworm, zweepworm, spoelworm, aarsmaden en lintworm.

Het komt in de vorm van tabletten die met water ingenomen moeten worden. Het is een kuur die afgemaakt moet worden. Duur ervan hangt af van de infectie. Het mag op elk moment van de dag ingenomen worden, maar als het om 2 tabletten gaat is het beter om die ’s morgens en ’s avonds in te nemen. Kinderen mogen het vanaf hun 1e maand gebruiken.

Mebendazol kan ook voor bijwerkingen zorgen, maar die komen zelden voor. Eentje dat het meest kan voorkomen is buikpijn, diarree en winderigheid. Verder kan men ook last krijgen van overgevoeligheidsreacties, huiduitslag of duizeligheid.

Er wordt je niets verboden wanneer je Mebendazol inneemt. Het heeft geen effect op je lichaam die je handelingen zou kunnen beïnvloeden. Het kan wel een wisselwerking hebben met andere medicijnen, dus je moet met je arts nagaan of je het met je andere medicijnen kan gebruiken.

Het mag niet tijdens de eerste maanden van een zwangerschap ingenomen worden. Wel mag het gebruikt worden als een vrouw borstvoeding geeft.

Bron: https://www.doktermedicijn.nl/mebendazol-worm/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *