Betekenis van luchtbevochtiging

0
(0)

Wat is luchtbevochtiging?

Luchtbevochtiging vindt plaats door luchtbevochtigers. Dat zijn apparaten waarmee gereguleerd kan worden hoeveel vocht er in de lucht zit die we in ademen. Deze techniek waarborgt een prettig werk- en leefklimaat en beschermt kwetsbare goederen tegen vochtschade.

Denkbare toepassingen van luchtbevochtiging

In een thuissituatie worden kleine luchtbevochtigers gebruikt om een ​​enkele kamer te bevochtigen, terwijl luchtbevochtigers voor grotere ruimten, bijvoorbeeld in grote bedrijfshallen of een ziekenhuis aangesloten zijn op het zogeheten HVAC-systeem. Zo werken medische ventilatoren en luchtbevochtigers aangesloten op het verwarming, ventilatie en airconditioning systeem (HVAC) primair om meer patiëntcomfort te bewerkstelligen, terwijl er ook situaties denkbaar zijn waar delicate grondstoffen of voedsel enkel met de juiste luchtvochtigheid lang mee kan gaan.

Voordelen van luchtbevochtiging in huis

Door droge lucht kan vocht uit de huid verdampen en kunnen luchtwegklachten na verloop van tijd verergeren. Door met een luchtbevochtiger vocht aan de lucht toe te voegen, kunnen deze problemen worden tegengegaan.

Luchtbevochtigers kunnen mensen helpen die last hebben van:

  • droge huid
  • geïrriteerde ogen
  • droogheid in de keel of luchtwegen
  • allergieën
  • frequente hoest
  • bloederige neuzen
  • sinus hoofdpijn
  • gebarsten lippen

Soorten luchtbevochtigers

Hoewel de meeste luchtbevochtigers dezelfde basisfunctie hebben om vocht aan de lucht toe te voegen, zijn er veel soorten beschikbaar:

Stoomverdampers: deze gebruiken elektriciteit om stoom te maken, die afkoelt voordat deze het apparaat verlaat. Er bestaat echter een risico op verbranding van de huid, en mensen moeten het gebruik van stoomverdampers in de buurt van kinderen vermijden.

Ultrasone luchtbevochtigers: in plaats van elektriciteit gebruiken deze units trillingen om water te verdampen.

Verdampers: deze produceren vocht door lucht langs verdampend water te blazen.

Waaierbevochtigers: deze zijn over het algemeen kindvriendelijk en gebruiken roterende schijven, in plaats van warmte, om water te verdampen.

Centrale luchtbevochtigers: Een persoon sluit een van deze units aan op de centrale airconditioning in huis of kantoor om vocht aan de hele ruimte toe te voegen.

Bron: https://elka-air.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?