Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van koudgeperste hondenbrokken

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Koudgeperste hondenbrokken klinkt niet geheel smakelijk, maar gelukkig hoeven wij het ook niet te consumeren. Onze trouwe viervoeters daarentegen staan te springen wanneer het weer eens tijd is voor hun dagelijkse maaltijd hondenbrokken. Maar welke voeding moet je je hond nu geven?

In geval van een volwassen hond kun je bijvoorbeeld kiezen voor blikvoer, rauw, vers vlees maar er zijn ook gevriesdroogde of luchtgedroogde voeding. We zijn tegenwoordig niet alleen bezig met het optimaliseren van onze eigen gezondheid, maar ook die van onze hond. En daarom zijn er koudgeperste hondenbrokken in het leven geroepen. Maar wat zijn dit nu voor brokken en wat geeft het voor voordelen aan je hond?

Koudgeperste hondenbrokken: dit houdt het in.

Het verschil tussen normale brokken en koudgeperste hondenbrokken zit hem in een bepaalde luchtdruk in het voedsel. Bij koudgeperste hondenbrokken worden namelijk de voedingsstoffen bij elkaar geperst zonder dat er lucht in de brokken komt. Met als gevolg: minder verpakking én minder belasting in de maag van de hond. De geperste hondenbrokken vallen namelijk in de maag uiteen.

Deze brok is daarom ideaal voor de actieve honden, waarbij ze snel verteerd kunnen worden. Geperst voer kan daarnaast goed gecombineerd worden met vers vlees en honden met een gevoelige maag zullen blij zijn met een geperste hondenbrok als ontbijt, lunch of diner.

De ingrediënten in een koudgeperste hondenbrok

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten wanneer het gaat om koudgeperste hondenbrokken. Zo heb je kwalitatief hoogwaardige vlees- en vissoorten zoals eend, kip of zalm.

Een hondenbrok met eend is bijvoorbeeld malser dan kip en een beetje rood van kleur. Kip is bijvoorbeeld wel weer een gezonde keuze voor lastige eters en is bovendien erg voedzaam. Een hondenbrok met zalm is een echte vitaminebom en bevat de juiste eiwitten om de huid en gewrichten van je hond in optimale conditie te houden. Kortom: keuze genoeg!

Máár er zijn natuurlijk ook brokken vol groente en fruit om de weerstand van je hond op peil te houden. Denk bijvoorbeeld aan wortel, peer of blauwe bessen. En nee, niet alleen in jouw ontbijt ‘s ochtends vroeg 😉

Recap: dit zijn de voordelen

Bij geperste hondenvoer zijn de voedingsstoffen dus bij elkaar geperst zonder dat er lucht in de brokken komt. Daarbij wordt er voorzichtig omgegaan met de natuurlijk ingrediënten, omdat door hoge temperaturen bepaalde voedingsstoffen hun waarde kunnen verliezen. Het voordeel hiervan is dat het lichaam van de hond de essentiële voedingsstoffen zo sneller opneemt, omdat deze beter behouden blijven tijdens de bereidingswijze. Daarnaast zijn de porties in vergelijking met krokante brokken een stuk kleiner, waardoor je langer met een zak kunt doen. En dus weer extra gunstig voor je portemonnee. Een tevreden hond is een tevreden baas, toch?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?