Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van klein curacao

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland dat ongeveer 13 km van Curaçao  af ligt. Het eiland staat bekend om haar kristalhelder water, magnifieke riffen en eindeloze stranden. Het is de perfecte plek om de drukte van Curaçao  te ontvluchten en even tijd vrij te maken om tot jezelf te komen.

Over Klein Curaçao

De totale oppervlakte van Klein Curaçao  is slechts 2 vierkante kilometer. In ongeveer twee uur tijd kun je het eiland rondwandelen. Het eiland  staat bekend om de eindeloze stranden en kristalhelder water. Doordat hier maar weinig toeristen komen is de staat van het eiland in top conditie. Niet voor niks heeft Lonely Planet de plek uitgeroepen tot mooiste strand van Curaçao. Klein Curaçao  is ook een belangrijke broedplaats voor schildpadden. Je zult deze hier dus veel zien en tegenkomen.

Snorkelen op Klein Curaçao

Klein Curacao is de ideale plek om te snorkelen. Het water zit vol met talloze kleurrijke vissen en schildpadden wat zorgt voor een magische ervaring. Het water in Klein Curaçao is enorm helder en puur waardoor u de koralen en het andere zeeleven glashelder kan bewonderen. Onderwater heeft u een zicht tot wel 30 meter ver. De duik en snorkel liefhebber heeft hier dus genoeg te beleven.

Klein Curaçao is een onbewoond eiland

Het eiland heeft geen bewoners en is daardoor een onbewoond eiland. Op het eiland zijn naast de mooie stranden nog 2 andere blikvangers te vinden. Midden in het eiland bevindt zich een 22 meter hoge vuurtoren met 2 herenhuizen. De vuurtoren, die bekend staat als de Prins Hendriktoren, staat hier al sinds 1849. Het monument is op dit moment compleet vervallen, maar nog wel toegankelijk. Het wordt wel aangeraden om stevige gesloten schoenen aan te doen voor dat je de vuurtoren in gaat. De tweede blikvanger op Klein Curaçao  is een scheepswrak van een olietanker. Dit gigantische scheepswrak ligt hier al sinds de jaren tachtig en komt van de Maria Bianca Guidesman Olietanker. Het olie wrak is een populaire plaats om een bijzondere foto te maken.

Van Curaçao naar Klein Curaçao

Er is maar een manier om naar Klein Curaçao  te gaan en dat is via de boot. Via Curaçao trips kun je met de boot gemakkelijk Klein Curaçao bezoeken. Mensen met zeeziekte dienen wel rekening te houden veel golven op de heenweg. Voor mensen met zee ziekte kan dit dus een hele uitdaging zijn. Qua vervoer zijn er verschillende opties mogelijk en afhankelijk van het type vervoer doe je hier ongeveer 1 uur tot anderhalf uur over.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?