Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van IDD

5
(2)

IDD is een Nederlandse afkorting en staat voor ‘inderdaad’.

IDD als digitale afkorting

De afkorting IDD is een informele bevestiging dat iets klopt of dat iets het geval is. De afkorting komt niet voor in het woordenboek maar is zeer gebruikelijk op het digitale verkeer. Deze afkorting wordt vaak uit gemakzucht gebruikt door jongeren via chats of andere digitale mogelijkheden omdat het volledige woord ‘inderdaad’ net iets te lang is om vrijuit te typen of te tikken. Over het algemeen geldt deze afkorting als een term die gemakkelijk en snel te herkennen is, daardoor wordt hij ook vaak gebruikt. Bijna iedereen kent IDD wel en velen gebruiken deze in een conversatie.

Maar er zijn er toch bij die zweren dat dit het begin van de verloedering van onze taal is. Omdat langzaam bepaalde woorden en gezegdes worden gereduceerd tot afkortingen of zelfs volledig verdwijnen. Maar met de toenemende digitalisering is dit proces absoluut niet te stoppen en zal de digitale taal alleen maar groter worden.

Instructor Dive Development

Volledig terzijde staat de afkorting IDD ook voor instructor dive development. Een wereldwijde duiktrainingsorganisatie die is opgericht in 1992. Zij worden vertegenwoordigd in 13 landen en het hoofdkantoor is gevestigd in Haarlem. Vanwege ontevredenheid van duikinstructeurs in deze organisatie opgericht. IDD heeft een opleidingssysteem voor ogen dat overal ter wereld benut kan worden, zowel in warm als in koud water.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie