Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van hondennamen

0
(0)

Er zijn heel veel hondennamen waar een betekenis achter zit. Dat is niet toevallig want hondenbezitters kiezen vaak voor een hondennaam waarvan zij vinden dat die een bijzondere betekenis heeft.  Waar komt zo’n naam vandaan?

Namen uit films

Veel hondennamen met een betekenis komen uit (teken)films. Zoals bijvoorbeeld de namen Zazoo, Tarzan of Rex. Dit zijn tevens veel gekozen namen. Mensen die een favoriet tv of film karakter hebben kiezen er vaak voor om hun hond er naar te vernoemen. Dat gebeurt ook soms bij personages uit boeken.

Hondennamen met herkomst uit Azië

Wat steeds meer voorkomt is dat mensen kiezen voor een hondennaam die zijn herkomst vindt in Azië. Bijvoorbeeld de honden naam Mirai, dat betekent ‘gouden toekomst’. Of Kynai, wat ‘geen zorgen’ betekent. Een hondennaam zoals deze is ook erg passend als je een Aziatisch hondenras hebt.

Hondennamen uit Disney

Er zijn veel mensen die hun hond vernoemen naar een Disney personage. Je moet er dan wel van houden. Omdat vrijwel iedereen vroeger tekenfilms heeft gekeken weten de meeste mensen ook wel wie je bedoelt als je Woody of Merlijn roept. Er zijn gigantisch veel Disney personages waar je je hond naar kunt vernoemen, dus aan keuze geen gebrek.

Hulp bij het kiezen van een hondennaam

Voor wie het lastig vindt om een leuke naam te bedenken voor zijn hond kan het handig zijn om er hulp bij te krijgen. Via deze website kun je door een paar simpele vragen te beantwoorden snel leuke hondennamen vinden die bij je past en aan je wensen voldoen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie