Betekenis van eettafel

Een eettafel vormt een onderdeel van de meubelcollectie van een huishouden. De eetkamertafel omvat een horizontaal blad dat omhoog gehouden wordt via een steunpilaar, veelal dankzij vier poten. Gebruikers van dit meubilair ervaren het als prettig om aan deze tafel hun ontbijt, lunch of diner te nuttigen, mede dankzij de aangename hoogte.

Naast het consumeren van maaltijden is deze eettafel ook bruikbaar voor vele andere bezigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van huiswerk of een knutselwerk? Een eettafel is veelal in gezelschap van eetkamerstoelen, die af en toe afgewisseld worden met eetkamerbanken. Heb je gasten op bezoek die blijven eten? In dat geval kun je in de meeste gevallen de tafel vergroten met één of meerdere tafelbladen.

Wat is de vorm en functie van een eettafel?

Iedere eettafel bestaat uit een veelal effen tafelblad dat geplaatst is op een frame met één of meerdere steunpilaren of voeten. Overigens heeft men ook de keuze uit een eetkamertafel waarbij de steunpilaar zich in het midden van de tafel bevind. Het tafelblad is beschikbaar in verschillende vormen: rond, rechthoekig en langwerpig zijn doorgaans de traditionele vormen. Het tafelblad van eettafels wordt veelal in hout en af en toe in glas geleverd. Een tafelblad van steen en teak is minder gebruikelijk.

Wat zijn veelvoorkomende afmetingen van het tafelblad?

Als je de breedtes van rechthoekige tafelbladen onder de loep neemt valt op dat er sprake is van veel variatie. Een breedte van 90 centimeter is echter gangbaar. Ook de lengte van het tafelblad verschilt sterk dat is onderworpen aan het aantal personen die geregeld gebruikmaken van de eettafel. Een eettafel met een hoogte van 75 centimeter wordt geadviseerd om comfortabel te kunnen eten. Een eetkamerstoel met een zithoogte van 46 centimeter sluit goed bij aan bij een eettafel.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *