Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een DAB radio

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Tegenwoordig maken mensen massaal gebruik van muziekstreamingdiensten, zoals Spotify en Apple Music. Op deze platformen is het ook mogelijk om naar de radio te luisteren, maar de radio heeft een hoop verbetering doorgemaakt. Zo wordt er nu gebruik gemaakt van een DAB radio signaal. Hierdoor wordt de gehele luisterervaring enorm verbeterd. In dit artikel bespreek ik de betekenis van een DAB radio.

Wat is DAB?

DAB is een afkorting voor Digital Audio Broadcast. Dit is een Europees systeem dat voor een digitaal radiosignaal zorgt. Tot op heden werd er meestal gebruik gemaakt van een FM radiosignaal. FM staat voor frequentiemodulatie. De verwachting is echter dat er steeds meer gebruikt gemaakt gaat worden van DAB. Nu is het nog mogelijk om door middel van FM naar een DAB radio te luisteren, maar vrijwel alle Nederlandse radiostations zenden op dit moment al uit in DAB.

Alles wordt beter

De reden dat mensen en bedrijven overstappen van een FM-radio naar een DAB radio, is omdat het op elk technologisch gebied een enorme verbetering is. Zo is de geluidskwaliteit een stuk beter. Denk maar eens terug aan de momenten dat je naar de radio aan het luisteren was en je had regelmatig last van ruis. Een DAB radio voorkomt eventuele ruis en de kwaliteit is zo goed dat het vergeleken wordt met de kwaliteit van een cd. Daarnaast zijn er ook meer radiostations om naar te luisteren en wordt het gebruiksgemak verbetert. Je hoeft namelijk geen frequenties meer te onthouden. Er wordt gebruik gemaakt van een alfabetische lijst met radiozenders.

DAB is de toekomst

Er zijn nu nog enkele radiostations die alleen gebruik maken van FM radiosignaal. Alle signalen wijzen er echter op dat een volledige overstap van FM naar DAB een kwestie van tijd is. Simpelweg vanwege de vele voordelen. Dit zien we in enkele landen al gebeuren. Zo is FM-radio in Noorwegen al stopgezet en hebben andere landen, zoals België, ook plannen om volledig over te stappen op DAB radio.

Wil je graag een DAB radio kopen? Ga dan op zoek naar een expert. Hij of zij weet precies welke DAB radio geschikt is voor jouw wensen. Daarnaast weten zij als de beste welke DAB radios een lange tijd meegaan aan de hand van de laatste trends en ontwikkelingen voor radio’s.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?