Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van E-learning

0
(0)

Over de hele wereld is de digitale leeromgeving een steeds belangrijker onderdeel van de samenleving aan het worden. Door middel van gebruik te maken van E-learning methodes, kunnen we niet alleen afstand overbruggen, maar ook zorgen voor kennisoverdracht die niet afhankelijk is van een bepaald tijdstip. Om je een beter idee te geven van de mogelijkheden van het inzetten van E-learning methodes, stellen we je in dit artikel voor aan de betekenis van e-learning in de wereld van educatie. 

E-learning is kosteneffectief

Een van de meest bekende voordelen van e-learning, is dat er enorm bespaart kan worden op de kosten die gepaard gaan met traditionele kennisoverdracht. Het leren door middel van een digitale leeromgeving vermindert namelijk reiskosten, dure accommodaties en fysiek cursusmateriaal.  

E-learning is gemakkelijk op te schalen

Online leren is enorm handig wanneer diverse groepen studenten of medewerkers een bepaalde cursus moeten volgen. E-learning methodes zijn gemakkelijk uit te rollen aan een grote hoeveelheid cursisten, zonder dat daar extra kosten bij komen kijken. Tevens hebben cursisten onbeperkt toegang tot het lesmateriaal, in tegenstelling tot klassikaal onderwijs. Dit komt goed uit wanneer cursisten zich moeten voorbereiden op een examen waarbij momenten van revisie benodigd zijn. Colleges in de vorm van E-learning kun je bijwonen wanneer je maar wilt, en daar heeft de student niemand voor nodig! 

E-learning heeft minder impact op het milieu

E-learning is een duurzame manier van educatie. Dit komt niet alleen doordat cursisten vanuit huis kunnen werken en dus niet af hoeven te reizen naar een bepaalde locatie, maar ook vanwege het feit dat e-learning een papierloze manier van studeren is. Hierdoor kunnen vele bomen bespaart worden omdat er niet zoveel papier gebruikt hoeft te worden. 

E-learning biedt toegang tot data

Ondernemingen en educatieve instituties zijn door middel van e-learning methodes in staat om meer inzichten te verkrijgen over de manieren waarop cursisten omgaan met het studiemateriaal. Met behulp van een leerbeheersysteem (LMS) kunnen e-learning modules verfijnt en zodanig aangepast worden voor het waarborgen van betere resultaten. Wanneer er bijvoorbeeld opgemerkt wordt dat een groot aantal van de cursisten bepaalde modules niet afmaakt, dan kan er gepoogd worden om het lesmateriaal op te splitsen. Tevens kan er meer aandacht besteed worden aan onderwerpen waar cursisten moeite mee hebben. 

E-Learning is altijd mogelijk

De digitale leeromgeving biedt cursisten de mogelijkheid om waar dan ook en wanneer ze willen aan de slag te gaan met het opdoen van kennis. Op deze manier kunnen studenten ervoor zorgen dat ze te werk gaan wanneer hen dat het beste uitkomt, wat uiteindelijk leidt tot een betere kennisoverdracht.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?