Betekenis van Duodopa pomp

0
(0)

Als andere anti-parkinson medicijnen niet het gewenste effect hebben dan komen parkinsonpatiënten vaak in aanmerking voor een Duodopa pomp. Meestal komen alleen patiënten met langere tijd de ziekte van Parkinson in aanmerking voor deze Duodopa therapie. In overleg met de behandelende neuroloog wordt bepaald of je als patiënt in aanmerking komt voor deze therapie.

Wat is Duodopa?

Duodopa is een medicijn dat in vloeibare vorm wordt toegediend via een pomp. Via een Duodopapomp met sonde wordt het vloeibare medicijn in de dunne darm toegediend. Tijdens een behandeling met een Duodopa pomp mogen er geen andere anti-parkinson medicijnen toegediend worden. De sonde is het slangetje aan de pomp. Voor het opbrengen van de sonde is het nodig om een opening in de maag te maken.

Hoe werkt een Duodopa pomp?

Als de behandelende neuroloog instemt voor een Duodopa therapie dan wordt je twee weken opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens deze opname in het ziekenhuis wordt de Duodopapomp ingesteld. De tweede dag wordt er een sonde ingebracht voor het toedienen van Duodopa. Vanaf dit moment mogen geen andere parkinson medicijnen meer ingenomen worden. Dagelijks wordt de dosering bijgesteld op basis van de klachten die je ervaart. Tijdens de twee weken in het ziekenhuis wordt er gezocht naar de juiste dosering. Ook worden alle instructies van de Duodopapomp uitgelegd door de verpleegkundigen.

Meer weten? Lees ook dit artikel van VerderMetParkinson.nl over een Duodopa pomp

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *