Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van de meest voorkomende transporttermen

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Binnen de transportwereld wordt gecommuniceerd via vaktermen. Deze termen zijn niet altijd bekend bij het mondiale publiek. Toch is de noodzaak van deze vaak termen erg hoog. Zo kunnen partijen binnen deze sector complete gesprekken samenvatten via deze vaktermen. Voor de mensen uit de mondiale wereld is het aan te raden om op de hoogte te zijn van een aantal van deze vaktermen. Zo weet men tenminste waar anderen het over hebben. Op directieniveau is het absoluut handig om een groot aantal vaktermen uit de transportwereld te kennen. Er volgen nu een aantal termen met hun betekenis. Dit zijn de termen die binnen de transportwereld het meeste voor komen.

Een bulkgoed

Een bulk goed is een partij goederen. Bedrijven verpakken goederen in grote hoeveelheden. Dit gebeurd bijvoorbeeld door het gebruik van pallets. Er wordt bij bulkgoederen een onderscheidt gemaakt tussen natte en droge bulkgoederen. De natte bulkgoederen bestaan vaak uit olie of bijvoorbeeld wijn. Dit zijn meestal dus vloeibare goederen. Onder de droge bulkgoederen vallen goederen zoals zand en steenkool. Dit zijn goederen die vast zijn. Het is belangrijk om het verschil tussen twee goederen te kennen. Elk goed heeft namelijk haar eigen opslagmethode. Daarnaast is het zo dat niet elk goed op dezelfde manier vervoerd kan worden. Om vooraf een goed idee te krijgen van de opslag- en vervoersmethode is het handig om een transport offerte aan te vragen.

Het consolideren van goederen

Onder het consolideren van goederen wordt verstaan het samenvoegen van verschillende zendingen. Het idee achter consolidatie is dat een transport niet met lege ruimte vertrekt. Door het samenvoegen van verschillende zendingen kunnen bijvoorbeeld vrachtwagen volledig worden beladen. Dit zorgt er dan vervolgens voor dat er een rit kan worden uitgespaard. Dit heeft twee voordelen. Als eerste is het beter voor het milieu. Daarnaast is het ook fijn voor de transportkosten, deze vallen namelijk lager uit. Een ander woord wat ook wel binnen de sector wordt gebruikt is groupage. Ook hier kan het slim zijn om een transport offerte aan te vragen. Hier kan dan de vergelijking worden gemaakt tussen een vraagt met en zonder consolidatie.

FCL en FTL

FCL staat voor Full Container Load. Dit houdt in dat een klant een container volledig vult met goederen. FTL staat voor Full Truck Load. Dit houdt in dat een vrachtwagen volledig gevuld wordt met goederen. Deze twee begrippen worden nogal eens door elkaar gehaald.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?