Betekenis van crowdfunding

0
(0)

Als je geld nodig hebt om te kunnen starten met een bedrijf of project is het al lang niet meer gebruikelijk om langs de bank te gaan. Vaak is het krijgen van een starterslening bij de bank lastig en kost het veel tijd. Gelukkig er een alternatief en dat is crowdfunding. Via crowdfunding doneren onbekenden geld voor jouw project via een platform zoals Kickstarter. Dit is het grootste crowdfunding platform ter wereld. Doordat onbekenden een relatief klein bedrag kunnen doneren vormen al deze kleine donaties een grote lening waardoor jij kunt starten met een bedrijf, project of ander plan.

Crowdfunding steeds populairder

Steeds meer ondernemers en mensen die graag een project willen starten kiezen voor crowdfunding om hun idee te financieren. Waar in Nederland in 2014 nog voor €60 miljoen werd geïnvesteerd via crowdfunding, was dat in 2018 al €329 miljoen. Je kunt dus wel zeggen dat crowdfunding steeds populairder is geworden.

Net zoals bij een lening bij de bank wordt ook elk plan grondig bekeken als je het aanmeld bij een crowdfunding platform. Het geld krijg je dus niet zomaar. Het hebben van een goed plan met duidelijke doelstellingen is dus zeker belangrijk.

Start zelf met crowdfunding

Als je zelf een project hebt waar je graag financiering voor wilt, zul je opzoek moeten gaan naar een geschikt crowdfunding platform. Er bestaan tegenwoordig verschillende platforms. Zo zijn er bijvoorbeeld ook drie Nederlandse crowdfunding-sites. Wanneer je echt een Nederlands project hebt kan dit wat aantrekkelijker zijn dan een groot Amerikaans platform.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *