Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van creditcard

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een betaalkaart waarmee mensen spullen kunnen kopen zonder contant geld. Het is een betaalpas waarmee je op basis van krediet aankopen kunt doen, dat betekent dat je pas later de rekening betaald. Betalen met een creditcard is een van de meest voorkomende methoden voor elektronische betaling, zeker buiten Europa.

Hoe ziet een creditcard eruit?

Creditcards zijn kleine plastic kaarten, net zo groot als een bankpas, met een uniek nummer dat aan een account is gekoppeld.

Creditcard of debetcard?

Creditcards geven je toegang tot een bepaald maximum op te nemen krediet die door een bank aan jou is verstrekt. Debetcards oftewel betaalpassen halen direct geld van jouw bankrekening af. In Nederland maken we vooral gebruik van debetcards. Creditcards bieden een betere bescherming van de consument door middel van garanties en bescherming tegen fraude, maar zijn duurder in gebruik, vooral als je pas na een paar weken de creditcard rekening betaald, dan worden hoge rentes gerekend. Betaalpassen bieden minder bescherming, maar zijn goedkoper in gebruik en je geeft alleen geld uit dat je echt hebt.

Betalen met een creditcard

Als je op internet wilt betalen met jouw creditcard dan moet je tijdens het afrekenen op een website de volgende gegevens invullen:

  • Het creditcardnummer
  • Uw naam, zoals op de creditcard vermeld
  • De vervaldatum
  • De CVC/CVV code

Deze gegevens zijn terug te vinden op de creditcard.

In een (fysieke) winkel betalen met een creditcard kan natuurlijk ook. Bedragen tot 50 euro kun je contactloos afrekenen met de creditcard. Daarvoor houd je de kaart net als een bankpas dicht naast of boven de betaalautomaat. Voor bedragen boven de 50 euro is een pincode vereist.

Meer weten over hoe een creditcard werkt? Lees dan snel verder.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?