Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van church

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een church?

Church is de Engelse benaming voor kerk of kerkgenootschap. Het woord is bekend bij de gemiddelde persoon, maar er komen nogal wat verschillende dingen in je op als het woord kerk wordt gezegd.

Vaak gebruiken we het woord om naar een gebouw te verwijzen, ongeacht of het gebouw wordt gebruikt voor “kerkelijke” activiteiten. Het gebeurt namelijk steeds vaker dat een voormalig kerkgebouw een andere bestemming krijgt of dat mensen voor de kerk afspreken om daarna ergens anders heen te gaan.

Soms wordt het woord gebruikt om te praten over de institutionele structuur van een netwerk van religieuze lichamen: “De kerk oefende een enorme politieke en economische macht uit in het middeleeuwse Europa.”

Kerken als institutie

Als mensen aan kerken denken, denken ze vaak aan programma’s, evenementen en leiders als de essentiële kenmerken. Het Nieuwe Testament gebruikt het woord kerk echter veel, en nooit op een van deze manieren. In plaats daarvan gebruikt de Bijbel consequent het woord kerk om naar een groep mensen te verwijzen.

Kerken als plek voor bijeenkomsten

Dit kan zelfs een bijeenkomst van ongelovigen zijn, zoals in Handelingen 19:32 en 41, waar het Griekse woord ekklesia verwijst naar de bijeenkomst – of bende als het ware – die op instigatie van Demetrius de zilversmid in het theater van Efeze bijeenkwam. Het woord wordt in het Nieuwe Testament nooit gebruikt om een ​​gebouw aan te duiden, maar eerder een groep mensen. In het bijzonder is een nieuwtestamentische kerk een groep gelovigen in Jezus Christus die regelmatig samenkomen en die toegewijd zijn aan elkaar om samen het lichaam van Christus te zijn.

Groep gelovigen in Jezus

Er is geen hint in het Nieuwe Testament over kerken die een mix zijn van geredde en niet geredde mensen. Een groep mensen die niet wedergeboren zijn, is helemaal geen kerk, wat het bordje op de deur ook mag zeggen. Bovendien was in de Bijbel de normale uiting van geloof in Jezus Christus de doop. Het is dus veilig om te zeggen dat een Bijbelse plaatselijke kerk een groep gedoopte gelovigen in Jezus is.

Dit artikel is in samenwerking met Church Amsterdam tot stand gekomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Spiritueel & Religie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: