Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van chassisnummer

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is de betekenis van chassisnummer?

Ben je van plan om een tweedehandse auto te kopen? Er zijn een paar handelingen die je moet plegen voordat je je geld definitief overhandigt. Je moet zeker weten dat er niets mis is met de auto en dat je geen problemen ermee gaat krijgen in de toekomst. Eén van de handelingen die je kunt plegen, is het chassisnummer van de auto checken.

Chassisnummer uitgelegd

Een chassisnummer is een identificatienummer van een specifiek voertuig. Het staat altijd op het kentekenbewijs van de auto, maar je kunt het ook op de auto zelf vinden. Je zult het ingeslagen of gegraveerd vinden op een vast onderdeel van het voertuig. Dit verschilt per automerk.

Een chassisnummer verandert nooit. Wanneer een auto verkocht wordt verandert de kentekennummer ervan, maar de Chassisnummer niet. Een Chassisnummer is dus meer accuraat dan een kenteken nummer opzoeken.

Je komt diverse dingen over de auto te weten. Je kunt nagaan of de auto eens in het verleden ernstige schade heeft opgelopen, de voertuig als gestolen is geregistreerd, de kilometerstand teruggedraaid is, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, enz. Je ziet dus waarom dit handig is om te weten wanneer je een auto gaat kopen. Vooral een auto uit het buitenland. De verkoper zal je misschien niet op de hoogte stellen van dit alles, omdat niemand de auto dan zal kopen of omdat ze dan minder geld zullen krijgen ervoor dan ze in eerste instantie zouden willen.

Je kunt gemakkelijk online een chassisnummer check doen. Er zijn genoeg websites online die je daarmee helpen. Wanneer je het nummer hebt ingevoerd, wordt je auto voor je gecontroleerd.

Bron: https://www.kentekencheck.nu/chassisnummer-check.php

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: