Betekenis van broodfok

0
(0)

De betekenis van broodfok zit al in de naam: het fokken van honden om je brood mee te verdienen. Dat klinkt in eerste instantie niet zo erg, want waarom zou je honden fokken niet als baan mogen beschouwen? De reden hiervoor is dat een moederhond maar een bepekrt aantal pups tegelijk in haar buik kan hebben. En dat er dus niet zoveel pups in een nest zitten. De pups blijven, als het goed is, twee maanden bij hun moeder. Om hier geld aan te kunnen verdienen moet je heel veel moeder honden hebben en heel veel nesten tegelijk. En dat is waar het mis gaat. Pups goed opvoeden kost veel tijd. Die tijd hebben broodfokkers niet omdat ze te veel nesten hebben. Vaak zie je dat de honden zelfs buiten het woonhuis gehouden worden.

Mensen die gaan kijken kopen vaak de pup toch, omdat hij er zo zielig uitziet. Dit verlangen om te helpen zorgt ervoor dat het probleem alleen maar groter wordt. Want een broodfokker die genoeg geld verdient zal door gaan met fokken. De enige manier om de zielige pups te helpen is door niet naar je hart te luisteren en weg te lopen. Want alleen als wij allemaal verstandig zijn en een pup uit ene goed nest halen verdwijnt de broodfok.

Op puppyopvoeden.nl kun je vinden waar je een goede fokker aan herkent en wat je andere opties zijn. Zo kun je met een gerust hart een puppy kopen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *