Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van bijles

0
(0)

Bijles zet je in wanneer een leerling moeite heeft met de stof van een bepaald vak of meerdere vakken. Doordat een leerling moeite heeft met de stof kan het achterop raken. Dit heeft nadelige gevolgen voor de motivatie en zelfvertrouwen van de leerling. Bijles voorkomt dat leerlingen achterop raken.

Wat is bijles?

Tijdens bijles krijgt het kind extra aandacht en informatie over vakken, waar de leerling moeite mee heeft. De bijlesdocent hanteert de methode die school ook gebruikt. Alleen verkrijgt de leerling dan wel extra uitleg over de stof.

De bijles is meestal één op één. Zo kan een leerling vragen stellen en hoeft zich niet te schamen. Vaak wordt gezien dat leerlingen tijdens de les niet de vragen durven te stellen. Tijdens de bijles kan de leerling alle vragen stellen, zonder schaamte.

Daarnaast wordt er tijdens bijles rekening gehouden met het niveau van het kind. Alles is aangepast daarop. De kind krijgt les op maat.

Wanneer wordt bijles ingezet?

Bijles wordt ingezet wanneer een leerling achterop raakt met de stof en hierdoor lagere cijfers haalt. Maar het kan ook worden ingezet om een leerling beter voor te bereiden voor een naderende toetsweek. Het doel is om tegenvallende cijfers op te krikken.

Wat is het effect van bijles?

We zien vaak dat leerlingen die achterop raken of slechte cijfers halen weinig tot geen motivatie hebben. Het zelfvertrouwen is gedaald. Waardoor de leerling ook geen plezier meer beleefd in het vak.

Bijles heeft een positief effect op de plezier van het vak. De leerling begrijpt de stof beter en zal daardoor ook meer plezier krijgen. Hierdoor stijgt ook de motivatie voor het vak en stijgt het zelfvertrouwen ook weer.

Let wel op dat je bijles niet te laat inzet. Het heeft alleen positief effect als de cijfers nog zijn op te krikken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie