Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van beter slapen

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Wie droomt er nou niet van een goede nachtrust? Heerlijk slapen in je lekkere zachte bed. Alleen jammer dat je vaak ‘s nachts wakker wordt gemaakt. Je volle blaas meldt zich als je net lekker bent weggedommeld. Met tegenzin stap je uit je warme bed. Als je er net weer lekker in ligt, merk je dat er gedachten door je hoofd beginnen te spoken. De stress slaat weer toe. Hoe zorg je nu dat je beter kunt slapen, zodat je wél uitgerust wakker wordt?

Tips om bij in slaap te vallen

  • Daglicht verbetert je nachtrust. Niet ‘s nachts natuurlijk, maar overdag. Het stimuleert een natuurlijk dag- en nachtritme. Ga overdag dus lekker naar buiten en maak je kamer ‘s nachts goed donker.
  • Drink geen cafeïne meer na drie uur ‘s middags. Een kopje koffie blijft tot wel zes uur nadat je het op hebt in je bloed zitten.
  • Haal alle afleiding uit je slaapkamer, dus geen TV, computer of tikkende wekkers. Een slaapkamer is om in te slapen.
  • Kom op tijd weer je bed uit. Je voelt je fitter wanneer je op tijd opstaat dan wanneer je een gat in de dag slaapt. Nog een keertje op snooze drukken is dus niet zo’n goed idee.
  • Zorg voor het juiste slaapklimaat. Een schone slaapkamer en frisse lucht zijn twee voorwaarden voor een goede nachtrust. Hoewel het misschien niet zo slim is om met je hoofd in de tocht te gaan liggen, tenzij je graag verkouden wilt worden.
  • Ga op tijd naar bed. Ook als je denkt nog niet te kunnen slapen, kruip dan vast onder de warme wol. Moet je eens kijken hoe snel je ogen dichtvallen in een stille omgeving zonder schermen.

De juiste slaaphouding

De een slaapt liever op zijn rug, de ander op zijn buik of op de zij. Je houding, matras en kussen bepalen voor een groot deel hoe je de volgende ochtend wakker wordt. Het is daarom belangrijk dat je een kussen en een matras hebt die bij je slaaphouding passen. Gelschuim topmatrassen en kussens van gelschuim nemen de vorm van je lichaam aan, zodat je slaaphouding optimaal wordt ondersteunt. Ga regelmatig bij jezelf na hoe je het liefst in slaap valt en in welke houding je de volgende ochtend ontwaakt. Je slaapgewoontes veranderen namelijk van tijd tot tijd. Een nieuw matras bezorgt je dan gelijk een betere nachtrust!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?