Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van bankrekening

0
(0)

Wat is een bankrekening?

Een bankrekening is een financiële rekening die wordt beheerd door een bank waarin de financiële transacties tussen de bank en de klant worden vastgelegd. Elke financiële instelling stelt de algemene voorwaarden vast voor haar diensten, zoals deposito’s, creditcardrekeningen, lopende rekeningen, leningsrekeningen of vele andere soorten rekeningen. Een klant kan meer dan één account hebben. Zodra een rekening is geopend, worden de tegoeden die door de klant aan de financiële instelling zijn toevertrouwd, geregistreerd op de door de klant aangewezen rekening. Fondsen kunnen van leningrekeningen worden opgenomen.

Hiërarchie betaalrekening, spaarrekening en beleggingsrekening

Bij een bankrekening denken we meestal aan een zogeheten betaalrekening. Dat is de belangrijkste rekening die je bij een bank opent en ten alle tijden nodig hebt om geld over en weer te boeken en te ontvangen. Daarnaast kan je gebruikmaken van bijvoorbeeld een spaar- of beleggingsrekening die aan je betaalrekening zijn gekoppeld. Bij de meeste banken kan je namelijk niet direct vanaf een onderliggende rekening geld naar derden overmaken en moet je eerst overboeken naar de betaalrekening.

Keuze voor een bank

Welke bank voor jou de beste voorwaarden biedt kan een erg persoonlijke keuze zijn. Vind je duurzaamheid erg belangrijk dan vallen velen banken af en kan je bijvoorbeeld nog kiezen tussen Triodos of ASN Bank.

Vind je lage kosten erg belangrijk dan kies je voor N26 of zoek je juist een bank waar je veel mogelijkheden hebt met betrekking tot beleggen dan kies je weer voor een grootbank als de Rabobank of ABN Amro.

Meer weten over bankrekening vergelijken? Bezoek dan Nmanet.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie