Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van aandrijving

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Aandrijving is een systeem dat al zeer lang bestaat. Het wordt toegepast in allerlei verschillende machines en heeft als doel om deze in beweging te brengen.

Wat is aandrijving?

Aandrijving is een systeem dat ervoor zorgt dat een machine of machineonderdeel zichzelf in beweging zet. Je kan hier onder andere denken aan een verbrandingsmotor bij een auto. Deze zet zichzelf in beweging door gebruik te maken van een aandrijflijn en dit zorgt ervoor dat de de auto zich voortbeweegt. Aandrijving wordt ook toegepast binnen windmolens en zorgt ervoor dat de wieken gaan draaien.

Mechanische aandrijving

Een auto is een van de vele voorbeelden die gebruik maakt van een mechanische aandrijving.  Dit wordt gedaan door de verbrandingsmotoren. Deze zorgen er namelijk voor dat zuigers krukassen in beweging brengen. Het realiseren van deze beweging gaat niet vanzelf. Er dient namelijk gebruikt te worden gemaakt van druk om de zuigers naar beneden te stuwen en daardoor beweging te realiseren. Deze druk wordt gerealiseerd door het verbranden van brandstof zoals diesel of benzine. Bij het halen van je rijbewijs of motorrijbewijs halen krijg je hier meer uitleg over en snap je nog beter hoe de motor van je voertuig werkt.

Elektrische aandrijving

Bij een elektrische aandrijving wordt ervoor gezorgd dat de elektrische energie wordt omgezet in mechanische energie. Dit zorgt ervoor dat onderdelen van werktuigen in beweging worden gebracht. Elektromotoren worden steeds meer toegepast in industriële machines maar ook in persoonsvoertuigen. Deze kunnen ook worden voorzien van een accu en dit maakt het nog makkelijker om deze machines in te zetten. Onder andere elektrische auto’s maken gebruik van een accu.

Gebruik maken van een voertuig met mechanische of elektrische aandrijving

Om gebruik te kunnen maken van een voertuig met deze soort aandrijvingen, dien je eerst in het bezit te zijn van een rijbewijs. Rijscholen kunnen je hier het beste mee helpen en goede ondersteuning bieden in het behalen van dit bewijs. Woon je in Breda? dan is het een optie om gebruik te maken van een rijschool Breda of omgeving Breda.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?