Betekenis van e-bike verzekering

E-bikes worden soms ook als elo bikes genoemd en zijn aanzienlijk duurder dan een citybike of stadsfiets . Meestal om die reden willen mensen een fietsverzekering afsluiten. Diefstal van je elektrische fietsen zijn vaak onaangename kosten. Maar soms is een mountainbike of een zware fiets ook al duur genoeg voor een reden om je ​fiets verzekeren​.

Speciaal voor de fiets een verzekering: Verzekeraars hebben om die reden een speciale verzekering voor ebikes maar ook ‘normale’ fietsen, en de verzekeringen kent ieder zijn eigen premies. Deze premies voor de e-bikeverzekeringen zijn niet erg hoog en zijn ook per provincie ongeveer gelijk.
Verschil in premie, op basis van waar je woont?

Nee! Bijvoorbeeld bij: Allianz, Klikzeker, en Unive hebben overal in Nederland (soms België) dezelfde premies voor e-bike verzekering. De premies die de Hema en Diks biedt zijn wel anders per regio.

Fietsverzekering met 3 jaar Nieuwwaarde garantie

Ja meerdere ​fietsverzekeringen​ hanteren dit. ​Unive ​heeft 3 jaar nieuwwaarderegeling. Dit houdt in dat je de eerste 3 jaar de nieuwwaarde verzekerd. Bij eventuele total loss of diefstal ontvangt u dan de nieuwwaarde wanneer u de eerste eigenaar bent.

Polisvoorwaarden

De meeste fietsverzekeringen hebben dezelfde polisvoorwaarden als andere fietsverzekeringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *