Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een cursus social media

0
(0)

Wanneer je meer wil leren over social media omdat je hier op wil promoten of informeren kun je ervoor kiezen een cursus hierin te volgen. Deze gaat in op de kansen en mogelijkheden om deze platforms te gebruiken als marketing- of communicatiemiddel. Er wordt vooral gefocust op de belangrijkste vormen van social media. Er wordt gekeken naar waar je doelgroep zich online kan bevinden, hoe jouw product/dienst/bedrijf zich kan presenteren op sociale media en op welke manier je dit aanpakt.

Wat leer je bij een cursus social media?

Er zijn dus diverse platforms van social media waar je gebruik van kunt maken. We introduceren je alvast de belangrijkste soorten die in een cursus altijd weergegeven zullen worden.

Facebook

Facebook is het platform wat het meeste gebruikt wordt; met name door jongeren en volwassenen. Het is vooral bedoeld om kennissen en vrienden op de hoogte te houden door middel van foto’s en berichten, maar je kunt de website ook gebruiken om een pagina aan te maken voor het product of de dienst die je wil verkopen. Zo kun je een bedrijfspagina aanmaken waarop je alle informatie kunt delen die je belangrijk vindt. Bovendien kunnen mensen of jijzelf makkelijk reageren op vragen of klachten over het betreffende product.

Google+

Dit geldt ook voor Google+; je kunt hier tevens informatie, foto’s, video’s en artikelen op delen maar dan via groepen die je zelf kunt inrichten. Als mensen je willen volgen kan dit makkelijk via deze kringen gebeuren.  Het platform wordt vooral door trendsetters gebruikt.

Instagram

Instagram is een app waarop je een account kan aanmaken waarop je foto’s kunt plaatsen die je vervolgens van een mooi glanzend laagje kunt voorzien. Ook kun je personen in de foto’s benoemen oftewel taggen. Hierdoor kun je deze foto’s makkelijk verspreiden. Tevens kun je video’s uploaden via Instagram. Het platform is vooral handig om te gebruiken wanneer je een merk wil promoten; je kunt hierdoor goed de merkbeleving verspreiden. Bovendien is deze social media variant specifiek op de smartphone gericht, en de mobiele telefoon wordt steeds populairder in gebruik.

Twitter

Ook kun je gebruik maken van Twitter. Je kunt hierop een account aanmaken en hier korte informatie over je product of dienst op verspreiden. Dat wil zeggen dat je in 140 tekens je gedachte, idee, link of nieuws kunt verspreiden. Ook hierop kunnen mensen je makkelijk volgen waardoor mensen snel zicht kunnen hebben op de nieuwste trends en hierdoor ook makkelijk een zakelijke band op kunnen bouwen met elkaar. Verder is de doelgroep behoorlijk divers, hoewel consultants en werknemers in media dit het vaakst gebruiken.

LinkedIn

Verder kun je gebruik maken van LinkedIn. Dit platform wordt niet zozeer gebruikt voor het promoten van een product of dienst maar meer als online visitekaartje. Je kunt hierop namelijk je CV plaatsen en makkelijk zakelijke contacten onderhouden. Het platform wordt dus vooral gebruikt om vacatures te verspreiden of op zoek te gaan naar geschikte werknemers. En aangezien het in zakelijke kringen veel gebruik wordt is dit ook zeker goed te gebruiken wanneer je zelf op zoek bent naar werk. Dankzij bedrijfspagina’s kun je in een oogwenk zien wie op welke plek werkt, of weg gegaan is. En aangezien het platform een internationaal karakter heeft kun je het ook makkelijk gebruiken wanneer je in andere landen aan het werk bent.

Youtube

Tenslotte is ook YouTube een programma wat vaak gebruikt wordt. Je kunt hierop filmpjes zetten en je kunt hier veel mensen (ook internationaal) mee bereiken. Je kunt het gebruiken om je bedrijf, product of dienst op te presenteren en aangezien het een dochter van Google is worden de video’s ook meteen goed gevonden in deze zoekmachine. YouTube wordt voornamelijk door jongeren gebruikt.

Conclusie

Een cursus social media is dus handig om te volgen wanneer je een product of dienst wil promoten. Een voorbeeld van een bedrijf waar je dit kan volgen is Learnit. Naast diverse social media trends, leer je onder andere hoe je een social media- plan kunt opzetten en hoe je resultaten kunt meten en rapporteren. Kijk voor meer informatie op cursus social media. Ook kun je bij Learnit andere cursussen volgen die je kunt gebruiken in je werkzame leven of voor persoonlijk gebruik. Zo zijn er vooral veel trainingen op het gebied van computer programma’s die je kunt volgen bij dit bedrijf. Kijk bijvoorbeeld op cursus illustrator wanneer je bijvoorbeeld wil leren ontwerpen voor websites of een merk wat je wil promoten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie