Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van collaboratieve robots

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Collaboratieve robots zijn langzaam populair geworden in de productie industrie. De robots zijn gemaakt om effectief en veilig naast de mens te werken. Ze zijn voordeliger in vergelijking met de grotere robots, afhankelijk van hoe ze gebruikt worden.

Tegen 2025 wordt verwacht dat de uitgaven voor robotica oplopen tot 13 miljard dollar, waarbij het grootste deel van deze toename wordt aangewakkerd door een toename van de vraag naar cobots. Van collaboratieve robots wordt ook verwacht dat ze in 2025 ten minste 34% van de robots-industrie besturen. Dit is een van de redenen waarom elke fabrikant zou moeten overwegen om deze robots te gebruiken.

Hoewel collaboratieve robots niet zijn gemaakt voor zware bedrijfstaken, zijn ze slimmer en gemaakt met een geavanceerde technologie waardoor ze veel complexe taken kunnen uitvoeren.

Hoe een start-up fabrikant kan profiteren van collaboratieve robots

Voor elk klein start-up productie bedrijf, bieden cobots geweldige technologische mogelijkheden. Ze geven kleine start-ups een concurrentievoordeel ten opzichte van hun concurrenten, die waarschijnlijk al langer in de industrie zijn met een hogere productiecapaciteit.

Ze zijn betaalbaar

In vergelijking met industriële robots zijn collaboratieve robots veel betaalbaarder. Toch bieden collaboratieve robots dezelfde productieresultaten als industriële robots. Dit maakt het voor start-ups mogelijk om hun automatiseringskosten te rechtvaardigen en maakt het ook mogelijk voor deze start-ups om een sneller ROI te behalen zodra ze het gebruik van cobots implementeren.

Ze hebben een korte integratieperiode

 

 

Voor elke fabrikant is de sleutel tot winst maken het minimaliseren van productie stilstand tijden. Collaboratieve robots zijn zeer eenvoudig te implementeren, het kost maar een paar dagen. Eenmaal ingesteld, heeft de fabrikant minder of geen stilstand tijden en dit helpt om de winst te verhogen.

Ze zijn makkelijk te gebruiken

In tegenstelling tot de meer complexe industriële tegenhangers, zijn collaboratieve robots interessant eenvoudig te gebruiken. Een bedrijf hoeft niet te investeren in hoog opgeleide programmeurs om de cobots te runnen. Collaboratieve robots kunnen getraind worden in het uitvoeren van verschillende vaardigheden.

Ze kunnen gevaarlijke opdrachten aan

Er wordt gezegd dat robots de toekomst zijn. Naarmate meer en meer machines verschillende gebieden overnemen, met name de productie, is het moeilijk om te zien welke rol mensen in de toekomst zullen spelen. Toch werken collaboratieve robots zij aan zij met menselijke inspanningen

In productie zaken waarin complexiteit en veiligheid belangrijk zijn, kunnen collaboratieve robots gevaarlijke of gecompliceerde taken uitvoeren die anders moeilijk zouden kunnen zijn voor mensen of andere traditionele robots. Taken zoals het stabiliseren van chirurgische hulpmiddelen om menselijke fouten te minimaliseren, kunnen bijvoorbeeld door cobots worden gedaan. Dit maakt collaboratieve robots ideaal en veiliger in gebruik naast mensen.

Kortere cyclustijden

Het gebruik van cobots kan de efficiëntie van een productietijd aanzienlijk verhogen. Dit komt omdat cobots geen pauzes of slaap nodig hebben. Dit betekent dat ze meer kunnen produceren in een kortere periode

Gebieden waar collaboratieve robots kunnen worden gebruikt

Neiging voor machines

Of het nu gaat om het aanbrengen van een laag, het losraken van onderdelen of het uitvoeren van een warmtebehandeling, er zijn momenten dat een machine de bottleneck is van een productieproces. Cobots kunnen worden gebruikt om delen te verplaatsen zonder veel invloed te hebben op de cyclustijd van het proces. Dit verhoogt de nauwkeurigheid en verlaagt de kosten.

Assemblage van onderdelen

Voor de assemblage van kleine onderdelen die niet te veel snelheid vereisen, kunnen cobots een groot voordeel in het proces hebben. U kunt collaboratieve robots gebruiken om eenvoudige processen af te ronden, zoals complexe assemblageprocessen of eenvoudige onderdelenbewegingen. Cobots kunnen worden gebruikt om medewerkers tijd te besparen wat gebruikt kan worden om andere, belangrijker processen te doen dan het verplaatsen van onderdelen.

Zicht systemen

Het is mogelijk om cobots te integreren met zicht-systemen. Ze kunnen worden gebruikt om onderdelen te inspecteren of om specifieke onderdelen uit een door elkaar gehaalde container te halen met behulp van het zicht-systeem. Dit zicht-systeem werkt met de cobot-gerelateerde software om delen van elkaar te kunnen onderscheiden en het manipulatieproces aan te passen om het onderdeel te verkrijgen terwijl het wordt geassembleerd.

Collaboratieve robots creëren nieuwe mogelijkheden voor operationele automatisering. Het zijn uitstekende manieren om processen in zowel kleine als grote industrieën te verbeteren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: