Alle definities

Categorieën

Mis je een (spreek)woord, afkorting of definitie?

Mis je een (spreek)woord of afkorting? Heb je een woord of zin die je graag uitlegt aan ons nieuwsgierige en leergierige publiek? Stuur het in, en we publiceren het zo snel als haalbaar is! We geven ook graag een €100 Bol.com waardebon weg onder de inzendingen!

Wat is een definitie?

Een definitie is een korte uitleg van de fundamentele elementen van een begrip, die voorkomt dat het met andere verward wordt. Een goede definitie is niet cirkelvormig; ze bevat geen termen die al gebruikt worden om het te definiëren ding te beschrijven. ‘Verwarming’ moet niet gedefinieerd worden als iets dat verwarmt, bijvoorbeeld.

Hoe schrijf je een definitie?

  • Definieer een term in eenvoudige, alledaagse woorden. Je definitie van een onbekende term mag je publiek er niet toe aanzetten extra termen op te zoeken om hem te begrijpen.
  • Houd het deel van de definitie klein maar voldoende. Het moet groot genoeg zijn om iedereen te omvatten die deel uitmaakt van de term die je definieert, maar toch niet groter. Om te voorkomen dat je er persoonlijke of onbelangrijke informatie aan toevoegt.

Hoe schrijf je een definitie?